O altfel de educație: Schimb de experiență pentru tineri din România și alte 5 țări
Proiectul are că scop principal dezvoltarea personală şi socială a tinerilor participanţi prin organizarea de ateliere ce folosesc metode participative de educaţie nonformală.
”Astăzi tinerii sunt expuşi la atât de multă informaţie încât nici ei nu mai ştiu ce trebuie să înveţe mai întâi. Proiectul nostru grupează sesiuni specifice de dezvoltare – a trupului, a minţii şi a sufletului. Din păcate, educaţia şcolară uită uneori că este mai important să ştim să comunicăm corect decât să învăţăm o formulă matematică. În plus proiectul reuneşte tineri din şase ţări diferite care vor avea ocazia să descopere noi culturi într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România – Transfăgărăşan” – declara Elena Dafina Milea coordonatorul proiectului.
Activităţile sunt construite în aşa fel încât să atingă cele trei domenii de dezvoltare: trup, minte şi suflet. Ce vor învăța participanții:
- Cum îşi pot îngriji trupul şi codurile de vestimentaţie adecvate diferitelor evenimente precum şi alte trucuri utile în vederea îmbunătăţirii imaginii exterioare cât şi importantă sportului şi a unei alimentaţii sănătoase. Sunt abordate şi subiecte că îmbunătăţirea posturii şi a mersului.
- Avantajele lecturii, ale stăpânirii mai multor limbi străine şi de ce este voluntariatului atât de util. De asemenea, vor afla și mai eficiente metode prin care se pot pregăti pentru susţinerea examenelor şi a interviurilor de angajare.
- Cum să redacteze un CV, cum să conștientizeze importanţa modului în care suntem prezenţi în mediul online – în principal ce şi cum postăm pe reţelele de socializare.
- Cum să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi să îşi imbuntateasca prima impresie şi charismă.
- Abilități legate de de managementul timpului şi management financiar.
- Tehnici de relaxare, control al emoţiilor şi meditaţie.
La finalul proiectului, tinerii îşi vor crea un planul de obiective şi o strategie de acţiune pentru îndeplinirea acestora.
Persoană de contact pentru înscrieri: Elena Dafina Milea
Telefon: +4 0773915767
e-mail: [email protected]