Pariu câștigat. Bilanț Art Safari
Numărul de vizitatori a crescut de la an la an iar anul acesta, în Piața George Enescu din Capitală, pe lângă adulți au admirat operele expuse și peste 2100 de copii (2.163) care au vizitat Pavilionul fie cu familia fie cu instituțiile de învățământ (16 școli publice și private), iar peste 1000 (1.061) au participat la atelierele de creație organizate de Art Safari Kids.
Într-un interviu acordat Revistei CARIERE, Ioana Ciocan, managerul Art Safari declara că România are colecționari de artă importanți și asistăm la o perioadă în care preferințele colecționarilor de artă se transformă. Chiar dacă eșalonul artiștilor de patrimoniu, de importanță națională (Grigorescu, Luchian, Tonitza etc.) continuă să reprezinte o investiție constantă. „Încep să se formeze noi generații de colecționari care reiau tradiția investiției în artă care a avut de suferit în perioada comunistă”.
Ediția aniversară Art Safari București (a cincea ediție) a fost concepută sub forma unui muzeu temporar, care a găzduit opere de artă românească de patrimoniu și contemporană, inclusiv reprezentații artistice de tip performance. Cea mai valoroasă lucrare expusă a fost „Bust de copil”, o sculptură semnată de Constantin Brâncuși, asigurată pentru aproximativ 1 milion de euro, care aparține unui tânăr colecționar român.
Lucrările au provenit din muzee românești și străine, printre care și Muzeul Pompidou și Muzeul Louis Vuitton Fondation din Paris, dar și din importante colecții precum colecția BCR și RA-APPS, iar o parte dintre lucrările de artă contemporană au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari București 2018. Lucrările expuse în pavilionul muzeal de la București au fost asigurate pentru aproximativ 10 milioane de euro.
La evenimentul de deschidere din seara de 10 mai au participat 2.719 invitați.