Patriciu află mâine dacă va fi condamnat
La ultimul termen al procesului din 18 iulie, procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor condamnarea lui Dinu Patriciu la o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege, respectiv 20 de ani de închisoare. De asemenea, reprezentantul Parchetului a cerut ca prin decizia ce va fi pronunţată judecătorii să-l oblige pe Alexandru Bucşă să plătească, în solidar cu Dinu Patriciu, suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finanţelor Publice.
Procesul Rompetrol este unul dintre cele mai lungi din România, el fiind blocat aproape un an la Curtea Constituţională (2010-2011), după ce avocaţii au ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate. Abia în aprilie 2010 judecătorii au reuşit să demareze audierea inculpaţilor, însă Dinu Patriciu a refuzat să dea o declaraţie în faţa instanţei, catalogând acest dosar ca pe unul politic. La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.
Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.