Prețurile alimentelor, cele mai MICI din ultimii cinci ani
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a continuat să scadă și în luna martie 2015, atingând cel mai scăzut nivel din luna iunie 2010, în condițiile în care oferta pentru majoritatea materiilor prime, inclusiv cereale și carne, a rămas robustă, arată datele publicate joi de FAO,
FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.
În luna martie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 173,8 puncte, în scădere cu 2,6 puncte față de valoarea înregistrată în luna februarie 2015. FAO precizează că în luna martie 2015 prețul zahărului a înregistrat o scădere semnificativă, atingând cel mai scăzut nivel de după luna februarie 2009.
'Avem un excedent pe partea de ofertă în piață și acesta creează presiuni în jos la nivel general, cu excepția prețurilor la lactate', a declarat economistul FAO, Abdolreza Abbassian.
Citește mai multe pe Realitatea.net