Programul de antreprenoriat feminin – Interreg Danube Transnational Programme
România este implicată activ în dezvoltarea rețelei de antreprenoare femei în regiunea Dunării. Programul de antreprenoriat feminin – Interreg Danube Transnational Programme- prin cele trei entități partenere din România, respectiv: Universitatea Ovidius din Constanța, Patronatul Intreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța, dar și Elite Business Women, compania de educație antreprenorială pentru femei la nivel internațional, se implică activ în dezvoltarea rețelei de antreprenoare femei în regiunea Dunării.
Mai mult, fondatoarea Elite Business Women, Bianca Tudor, care este și Advisory Board pentru Programul Transnațional Interreg “Women In Business”, susține că România trebuie să pună accent tot mai mare pe dezvoltarea antreprenoriatului feminin și invită instituțiile la dialog pentru atingerea acestui obiectiv comun. Totodată, după succesul avut la lansarea programului Interreg, de la Constanța din Noiembrie 2018, unde s-a menționat și înființarea primului centru de antreprenoriat feminin din România, la Constanța , Bianca Tudor cred că este vital ca acest proiect să se replice în fiecare județ din țară, astfel încât femeile care-și doresc să meargă pe calea antreprenoriatului să primească sprijin educațional și logistic din partea comunității.
România are o treime de femei antreprenor, o rată foarte bună față de alte țări.
Din postura de lider al unei companii internaționale de antreprenoriat feminin, care include peste 8.000 de femei antreprenor în cinci orașe din România și patru țări din Europa, Bianca Tudor contribuie în mod activ la dezvoltarea antreprenoriatului feminin românesc. Ea consideră că antreprenoriatul românesc se va dezvoltă frumos în următorii ani, dacă va există un antreprenoriat de tip colaborativ, chiar și într-un context politic dificil.
“Din poziția de lider al Elite Business Women, observ cu drag cum se dezvoltă o comunitate de femei antreprenor, în special pe categoria de vârstă 20-35 de ani și trendul este cu siguranță unul pozitiv. La nivel global avem, în 2017, o creștere de 10% a ratei antreprenoriatului feminin, 163 milioane de business-uri înființate anul trecut.
În România, avem o treime femei antreprenor, o rată foarte bună, față de alte țări cum este Slovenia de exemplu, unde sunt doar 10% femei antreprenor din totalul companiilor. Provocarea acestor afaceri din zona IMM-urilor în România este profitabilitatea. Un studiu condus de Keys Finance arată că 10% din 650.000 de companii IMM din România sunt profitabile. Aici văd implicarea noastră în a crește și dezvoltă antreprenoriatul în România. Observ, de asemenea, mai multă implicare prin înființarea de noi organizații, ONG-uri, hub-uri, institute pentru antreprenori, mă bucur să văd mai mulți antreprenori care participă activ la evenimente de networking și conferințe de business. Cred că România se va dezvoltă frumos în următorii ani, chiar și în contextul politic dificil al zilelor noastre“, a menționat Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women.
Peste 8.000 de antreprenoare fac parte din Elite Business Women
Elite Business Women a pornit, iniţial, ca un mic grup de femei care discutau în mediul online despre importanţa antreprenoriatului feminin în societatea modernă, iar în câţiva ani această idee, s-a transformat în cea mai mare companie de educaţie antreprenorială feminină din România, depăşind 8.000 de membre şi graniţele ţării.
Întreaga strategie a fost foarte bine pusă la punct de antreprenoarea Bianca Tudor, care la doar 22 de ani şi-a descoperit aptitudinile manageriale în proiecte internaţionale şi a dorit să dea o voce puternică, încredere şi curaj şi altor femei care au abilităţi antreprenoriale şi vor să pătrundă în lumea afacerilor.
La ora actuală, ELITE Business Women organizează conferinţe şi cursuri de training în domeniul antreprenoriatului, în ţară şi în străinătate, iar de 1 an și jumătate compania ajută alte firme conduse de românce să îşi extindă afacerea în Europa, prin evenimente de networking organizate în Portugalia, Belgia, Italia şi Marea Britanie.