Relaxează-te la birou
Întrucât nu ştim întotdeauna exact cum va decurge ziua şi până la ce oră se prelungeşte, este important să ne acordăm timp pentru activităţile care ne fac plăcere la primele ore ale zilei. Aşa ştim sigur că acestea au fost acoperite şi mai mult decât atât ne oferă o stare de spirit pozitivă.
Modul în care arătăm şi ne îmbrăcăm ne poate influenţa, de asemenea, starea de spirit. Întrucât nu sunt o specialistă în materie de modă şi stil îl voi cita pe unul din autorii mei preferaţi de cărţi de dezvoltare personală, Dr. Wayne Dyer: „Atitudinea este cea mai importantă, aşa că ar fi bine să alegeţi una pozitivă!“
Planificaţi pauze pe parcursul activităţii. 5-10 minute în care ascultaţi o melodie preferată, vă uitaţi pe fereastră sau pur şi simplu respiraţi. Respiraţi conştient preţ de 2-3 minute. Vă garantez că are un efect minunat de deconectare. Un alt exerciţiu este să inspiraţi adânc şi să expiraţi prin a scoate sunetul „Aaaaaaaaaaaaa“. O să simţiţi o vibraţie în zona pieptului, gâtului şi a capului. Aceasta ajută să vă eliberaţi de energia negativă.
Cărţile de colorat pentru adulţi sunt minunate în pauzele scurte în care vrem să ne deconectăm de tot ce este în jur. La birou, acasă, pe bancă în parc, cărţile de colorat sunt indicate chiar şi celor care resping din start pictatul sau desentul pe motiv că „nu au talent“. Coloratul este o modalitate prin care ne stimulăm creativitatea şi ne (re) întoarcem la copilul din noi. Întrebaţi ce anume i-a inspirat să vină în sprijinul părinţilor cu cărţi de colorat pentru adulţi, Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy, a răspuns: „Cărţile de colorat pentru adulţi sunt o formă de art-terapie la care poţi apela atunci când eşti stresat, te doare capul, eşti confuz sau nervos, vrei să găseşti soluţii la o problemă sau te simţi trist. Colorarea unui desen limpezeşte mintea, deschide inima, îţi aduce o stare de bine, idei noi şi gânduri pozitive. Adulţii/părinţii sunt copii în sufletul lor, iar activitatea de a colora este una care le hrăneşte sufletul, îi încarcă cu energie foarte repede şi îi remontează rapid pentru a fi disponibili şi apţi de muncă“.
Ei bine efectul terapeutic al coloratului a fost resimţit şi de Mirela Stere, HR Manager Macromex. „Prima carte de colorat pentru adulţi a ajuns la mine dintr-o joacă, dar nu şi dintr-o întâmplare. Da, ne place să ne jucăm, să călătorim în timp dar nu doar în viitor ci şi în trecut, în timpurile în care eram copii, în care nu exista trebuie ci doar vreau… Aşa că, m-am înarmat cu culori şi am pornit în lumea contururilor şi a formelor, căutând să le dau sens şi culoare. Şi nu neg efectul terapeutic al acestei activităţi, însă pentru mine stresul, atunci când apare, este incolor. Ori pentru desen este nevoie de foarte multe culori pe care să le îmbini cu plăcere şi migală, ca să dai viaţă unei mici părţi din imaginaţia ta. Pentru mine, coloratul este asemeni drumului pe care a pornit Dorothy, spre vrăjitorul din Oz. Pe măsură ce colorezi te miri de ce îţi apare, dar la final, înţelegi tot sensul drumului“, spune Mirela.
Citiți continuarea pe hrmanageronline.ro.