S-a lansat APOLLO111!
Sală de teatru, sală de repetiții, open space, bar, biblioteca de artă dramatică și multe altele, toate constituie un „tot” cuprinzător pe nume Apollo111! „De ce acest nume? Pentru că suntem în clădirea Universul! Și cu referire la misiunea Apollo. Și la zeu…Și la mai multe, cuprinse în acel 111”, spune Bogdan Dumitrache, actor și co-fondator Apollo111.
„Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piața de teatru privată. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producții independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spațiu performant și spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spațiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, declară Bogdan Dumitrache, actor și co-fondator Apollo111.
În concordanță
Noutățile oferite de Apollo111 constau în formatul pe care il propune, în care fiecare producție are la dispoziție doar șase săptămâni de joc și faptul că fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat să propună o temă pentru anul respectiv, urmând ca piesele jucate în acea perioadă să fie în concordanță cu subiectul ales.Avându-i ca fondatori pe Bogdan Dumitrache, Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer și Dragoș Vîlcu, teatrul va include și repertorii de teatru pentru copii. Mai precis, după cum au mai adăugat cei menționați, „vom avea stagiuni de seară, pentru copii și pentru tineri sub 30 de ani! ”. Spre exemplu, primul an va fi curat de către actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinară între teatru și film. Primele trei piese jucate vor fi: „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude, „Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu, „După ploaie”, în regia lui Alex Maftei.
Un brand cultural
Apollo111 își dorește să seteze noi standarde în ceea ce privește arta, confortul, dar și siguranța celor ce îi vor călca pragul. Iar, ca să recapitulăm, spațiul din Palatul Universul are o suprafață de peste 800 metri pătrați dedicată spectacolelor și divertismentului, o sală de teatru cu o capacitate de 140 de locuri și proiecție profesională de cinema, o sală dedicată concertelor și evenimentelor speciale, trei săli de repetiții, două săli de casting și o terasă. Cu alte cuvinte, un brand: ”Da, Apollo111 este un brand! Dar un brand cultural”, subliniază Bogdan Dumitrache.„Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, aici încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societății românești. Dincolo de scenă, subsolul clădirii Universul speră să găzduiască nu doar artiști, ci și oameni normali cu nerv artistic! Iar intrarea în clădirea principală se poate face și din Parcul Cișmigiu", spune Cătălin Rusu, co-fondator Apollo111.
Și pentru că "Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actorii" se perpetuează și sub alte…forme, bineînțeles, motto-ul teatrului spune totul: ”Lumea se schimbă de la o stagiune la alta”…