Schimb de idei între tineri și celebrități
Programul conferințelor va fi de luni până vineri (10-14 martie), în intervalul orar 18:00-21:00, la Biblioteca Națională din București și vor aduce pe scenă, în fiecare seară, câte trei profesioniști consacrați: Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu (Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran (Marți), Dana Savuică, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu (Miercuri), Andreea Marin, Rucsandra Hurezeanu, Ovidiu Tender (Joi), Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu (Vineri).
Berti Barbera, unul dintre artiștii prezenți la evenimente, dorește să le vorbească tinerilor despre pasiunea pentru muzică, dar și pentru lumea în care trăiește. Așa cum singur se descrie, “el nu este doar un cântăreț, cum din păcate unii l-au catalogat, ci un artist contemporan, bine ancorat în cultură universală și deschis la noile posiblitati de adaptare a vechilor tradiții artistice și spirituale, care prin articolele, emisiunile și concertele lui, promovează valorile umane în înțelesul lor universal”.
Dincolo de muzică, există un spațiu despre care Berti vorbește discret și cu atenție, pentru că nu toți sunt pregătiți pentru asemenea experiență. Povestea lui, îmbinată cu ceea ce a învățat în tot acest răstimp, poate reprezenta un punct de atracție pentru ținerii dornici de a afla cum poți trăi evitând șabloanele previzibile, independent de cutumele sociale.
“E de datoria noastră, a celor mai mari să îi învățam să construiască lucruri pe o bază solidă”
“M-am bucurat atunci când am primit invitația de a vorbi în față liceenilor pentru știu că va fi o bună ocazie să facem un schimb interesant de opinii. Într-o lume în care valorile sunt neclare și multe lucruri lipsite de substanță au devenit repere am fost plăcut surprinsă să aflu că mai mult de jumătate din liceeni sunt înscriși în diverse asociații sau cluburi. Sunt o generație extrem de pragmatică, informată și comunicativă. E de datoria noastră, a celor mai mari să îi învățam să construiască lucruri pe o bază solidă, lucruri care să îi facă să trăiască mai bine și să fie mai bogați spiritual”, spune Andreea Raicu.
“Copil fiind, am pus mana pe o carte şi mi-am dat seama că eu traiam o conexiune cu cineva din partea cealalta a pamantului prin intermediul acelei carti, acelor poveşti. E ca internetul de astăzi, cand intri pe chat şi vorbesti cu cineva. Ma conectasem la povestea aia atât de tare şi atât de puternic, încât intrasem în poveste”, a declarat Vasile Calofir.
Programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs
Caravana Națională BookLand s-a transformat într-o serie de conferințe (fără taxă participare!) adresate liceenilor, după trei ani în care a străbătut peste 40 de orașe, cu scopul de a aduce cartea cât mai aproape de oameni. Caravana Conferințelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 22 orașe din țară, poposind timp de o săptămână în fiecare. Următorul oraș din itinerariu este Ploiești.
Pe durata celor 120 zile (10 martie – 15 iunie & 22 septembrie – 14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de cei 360 de profesioniști consacrați, care s-au alăturat BookLand Evolution.
O altă surpriză care li se pregătește liceenilor este platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.
Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.