Târgul Mărțișorului începe pe 26 februarie
Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător "și alte categorii variate de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat sau țip goblen, mărțișorul tradițiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade".
La fel ca în anii trecuți, printre participanții la târg se numără și școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar și sprijin pentru categorii defavorizate.
Târgul Mărțișorului va fi însoțit și anul acesta de o ofertă gastronomică, rămânând un susținător al micilor producători, care vor fi alături cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: kurtos kalacs — Mureș, turtă dulce — Harghita și Argeș, prăjiturele de casă și alte produse de patiserie — Alexandria, Baia Mare și Buzău, miere, dulcețuri — Ilfov, ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița și suc de mere 100% natural de Malancrav.
MNȚR mai precizează că târgul va fi deschis în intervalul orar 10,00 — 18,00, biletul de intrare costând 4 lei — preț întreg și 2 lei—preț redus (elevi, studenți, pensionari).