Tehnici și metode: Carte dedicată ingredientelor pentru productivitate
Ne referim aici la planificare și activitățile unui proiect, pauzele regulate, limitarea întreruperilor sau concentrarea pe un singur lucru. “Vrem să fim mai productivi? Productivitatea este un instrument. De fapt, vrem rezultate mai bune și mai mult timp liber pentru noi și familiile noastre!", spune Costin Ciora – Lector Universitar Doctor la Departamentul de Analiză și Evaluare Economico-Financiară din cadrul Academiei de Studii Economice din București și consultant în productivitate.
Marți 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Seneca Anticafe din București, Costin Ciora își va lansa volumul "12 ingrediente pentru productivitate. Rezultate mai bune si mai mult timp liber" (editura Economica).
“Productivitatea reprezintă, pentru mine, nu doar un subiect de cercetare, dar și o necesitate. De-a lungul timpului m-am implicat într-o serie de proiecte în care nevoia de a fi productiv ducea la studierea mai atentă a conceptului”. Aceasta spune autorul cărții, care subliniază că volumul său va ajuta la descoperirea ingredientelor ce pot ajuta la creșterea productivității la nivel personal dar și la nivelul organizației din care cineva face parte, la aplicarea tehnicilor și metodelor date de cele mai noi descoperiri ale oamenilor de știință din domeniul economiei și dezvoltării personale, la a face un pas către potențialul personal și, nu în ultimul rând, la scrierea poveștii unei zile productive.
După mai bine de 9 ani de cercetare în mediul academic (stagii la Dauphine University Paris, Alicante University si Vienna University of Economics and Business) și 7 ani de încercări antreprenoriale, Costin se concentrează în prezent pe studierea productivității individuale, întrucât după spusele sale, nivelul de productivitate al angajaților determină performanța organizațională. Costin scrie articole în domeniul productivității atăt pe blogul său, cât și în edițiile online și print ale Revistei Cariere. Este Digital Certified Coach și prin intermediul programelor și evenimentelor sale de productivitate, contribuie la identificarea tiparelor care conduc la scăderea productivității, precum și la soluții pentru eficientizare. Este, de asemenea, autorul cărților „Analiza performanței prin creare de valoare” și „Piața imobiliară și comportamentul investițional” și co-autor la numeroase articole de profil academic pe subiectul analizei economico-financiare.