Terapie la job: Cum arată o zi din viața unui specialist care masează corporatiști
Anca Tudor, care are studii finalizate în balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, arată, într-un interviu acordat eJobs, ce beneficii are o sesiune de terapie prin masaj la job asupra sănătății angajaților.
Care este diferența între un maseur și un terapeut care masează angajații la job?
Anca Tudor explică faptul că diferența constă în abordarea mai aprofundată a ședintei. Terapeutul știe să ceară clientului informații utile, el știe sute de tipuri de manevre terapeutice, știe foarte bine anatomie, știe patologie, știe să trateze afecțiuni acolo unde pentru un maseur este contraindicat, evaluează grupele musculare și detectează posibilele dezechilibre musculare.
"De aceea, terapeutul poate face conexiuni între simptomele pacientului și îi oferă un tratament specific cu rezultate rapide și de durată, îi oferă sfaturi specifice legate de postură, de exerciții le pe care trebuie să le facă. Terapeutul aplică diferențiat manevrele și presiunile pe grupele musculare, în funcție de necesitate. Maseurul face masaj standard – manevrele de pe partea stângă le repetă și pe partea dreaptă. Maseurul știe doar câteva manevre și face masaj doar de relaxare și întreținere", menţionează Anca Tudor.
Citeşte materialul integral pe eJobs.ro.