Trei tineri romani vor sa revolutioneze sistemul medical
Editia din acest an a Imagine Cup a gazduit o serie de proiecte care au vizat cresterea performantei in domeniul medical. 80% dintre proiectele inscrise la categoria World Citizenship au propus mijloace inovatoare de a utiliza tehnologia in medicina, in arii precum accesibilitatea la terapie/tratament, terapie/recuperare fizica la distanta, diagnosticare etc. De altfel, proiectele studentilor din intreaga lume adreseaza o serie de probleme curente si valabile global, astfel incat solutiile propuse de ei concentreaza cele mai moderne trenduri tehnologice in medicina: diagnostic rapid, terapia prin joc si terapia sociala prin mijloace digitale, cresterea accesibilitatii.
In fata unei audiente numeroase – 5.000 de studenti, jurati, parteneri si angajati Microsoft – au fost anuntati castigatorii celor 3 categorii ale competitiei – Games, Innovation si World Citizenship. Solutia echipei SMT din Cluj, formata din studentii Bogdan Mursa, Rares Urdea si Bogdan Pop si indrumata de mentorul Dan Suciu, a avansat rapid si cu success pana in finala globala din Seattle, alaturi de alte 34 de proiecte din intreaga lume. Folosind tehnologia Kinect de la Microsoft, proiectul sMilestone consta intr-o solutie care permite persoanelor care au suferit accidente cerebrale sau lovituri grave la cap sa urmeze un program de recuperare customizat si mai putin traumatizant care poate fi aplicat individual, fara supraveghere medicala.
„Segmentul medical este tot mai des in atentia dezvoltatorilor de solutii digitale, fiind puternic vizibil si in programele propuse de tinerii dezvoltatori romani. Este o tendinta care construieste treptat o realitate mai confortabila si un viitor mai promitator pentru oamenii de pretutindeni.” a declarat Catalin Dit, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft Romania