Un expert mondial ne învață să comunicăm
Metoda Process Communication Model (pe scurt, PCM) are la bază o cartografiere, fundamentată științific, a profilului psihologic unic al fiecărei persoane și propune tehnici pentru optimizarea comunicării și a relațiilor interumane, atât în mediul profesional, cât și în viața personală.
”Capacitatea noastră de comunicare cu ceilalți poate construi sau ne poate distruge relațiile. Pornind de la profilul psihologic unic al fiecărui om, Process Communication ne ajută să gestionăm optim tocmai acest aspect. Ne dă cheia de acces pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine și pe celălalt și, astfel, să comunicăm mai bine. Forța metodei vine dintr-o solidă fundamentare științifică, iar simplitatea ei și rezultatele generate sunt argumente imbatabile ca fiecare dintre noi să o aplicăm în viața personală sau profesională”, spune Gérard Collignon.
Metoda a fost creată în SUA, în anii ’70, de către dr. Taibi Kahler, după 20 de ani de cercetare științifică a mecanismelor comportamentale umane. Primii care au aplicat-o au fost cei de la NASA, pentru pregătirea echipelor de astronauți. Acum e folosită în SUA în zona de business și management, în sfera politicului, a forțelor armate, în educație, în industria de film și chiar de către biserică.
În anii ’80, metoda a ajuns în Europa, principalul ei promotor fiind Gérard Collignon, colaborator apropiat al dr. Taibi Kahler. În prezent, la nivel global, peste 1 milion de persoane și-au făcut un profil psihologic PCM. În România, Process Communication este adoptată la finele anilor ’90 și, până acum, peste 3.000 de persoane s-au inițiat în această metodă. Recent, a apărut și traducerea în limba română a cărții dedicate acestei metode Cum să le spun… scrisă de Gérard Collignon. Conferința de astăzi este organizată de Asociația Absolvenților Români ai Programului Copernic, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.