Zece ani de iQuest la Braşov, centrul cu cei mai mulţi specialişti în software pentru industria telecom
“În momentul de faţă, sărbătorim 10 ani de iQuest la Braşov împreună cu 100 de angajaţi, în condiţiile în care am început activitatea cu o echipă de doar 4 oameni. Am preferat să creştem organic, iar pe cei 4, care au evoluat foarte mult şi care ocupă în prezent poziţii cheie în cadrul companiei, îi considerăm fondatorii iQuest la Braşov”, a declarat Cornelius Brody (foto), CEO iQuest.
În plus faţă de Braşov, compania deţine centre regionale de dezvoltare la Cluj-Napoca şi Sibiu şi numără la nivel naţional peste 450 de angajaţi, implicaţi în diverse proiecte din industriile strategice către care compania se adresează, precum telecom, life sciences sau retail.
Creştere de 20% a cifrei de afaceri în 2012, la peste 19 milioane euro
“Ce este particular la centrul de dezvoltare din Braşov este că, încă de la început, aici s-au preluat cele mai multe proiecte din industria telecom; prin urmare cea mai mare parte a diviziei de specialişti telecom ai iQuest se regăseşte astazi la Braşov”, a adăugat Brody.
Pentru acest an, fondatorul companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 20%, la peste 19 milioane euro, însă aprecierea este una moderată, iar compania ar putea depăşi acest nivel al afacerilor. Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările scandinave, iar printre clienţii pentru care iQuest livrează soluţii şi servicii customizate de software se numără companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.
“Unul din lucrurile care ne-au caracterizat încă de la început activitatea este gradul ridicat de retenţie al clienţilor. Prin urmare, avem relaţii de business longevive, cu clienţi foarte mari pentru care în permanenţă dezvoltăm proiecte noi. În plus, în fiecare an ne lărgim portofoliul cu clienţi de renume; printre alţii, anul acesta am deschis relaţii de business cu compania media Adtech şi compania de căi ferate suedeză SJ”, a continuat fondatorul iQuest. De-a lungul celor 10 ani, compania a dezvoltat la Braşov numeroase proiecte. Primul proiect de amploare care a marcat activitatea de la Braşov a fost cel realizat pentru compania media Pinnacle, pentru care s-a dezvoltat şi testat un produs multimedia. În prezent, cel mai mare client pentru care echipa din Braşov lucrează este compania elveţiană Sicap, specializată în servicii şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii şi alături de care iQuest este implicată în dezvoltarea produselor acesteia.
Recrutează specialişti în tehnologiile Java, .NET si SharePoint
În prezent, iQuest a finalizat peste 90% din planul de angajare la nivel naţional anunţat la începutul acestui an, iar pentru 2013, compania estimează la Braşov un număr de aproximativ 40 de noi angajări, fiind căutaţi specialişti în tehnologiile Java, .NET și SharePoint.
“În debutul anului am anunţat că ţinta noastră pentru acest an este de a angaja încă 100 de colegi noi, iar până în prezent am realizat 93 de angajări în centrele iQuest din ţară. Suntem în continuare în căutare de oameni talentaţi, iar la Braşov ne concentrăm eforturile de angajare în special pentru poziţiile de software şi test engineer, iar printre tehnologiile cele mai căutate se numără Java, SharePoint, .NET şi Testing. Până la finalul anului viitor, ne propunem să extindem echipa de la Braşov cu 40 de colegi noi”, a adăugat Răzvan Voica, HR Manager iQuest.
„Piaţa din Braşov, comparabilă cu cea din Cluj şi Sibiu”
Potrivit managerului iQuest, unul dintre avantajele specifice ale Braşovului este arealul geografic, care a condus la concentrarea unui număr însemnat de specialişti în domeniul IT, activi în cadrul mai multor companii de profil, precum şi mediul universitar competitiv, care oferă studenţilor o pregătire adecvată consistentă.
“Credem că piaţa din Braşov este comparabilă din multe puncte de vedere cu cea din Cluj şi Sibiu. Raportat la dimensiunea forţei de muncă în domeniul IT, cu companiile din această arie, Braşovul este la fel de concurenţial, are oameni bine pregătiţi, iar pretenţiile salariale sunt aliniate cu celelalte două oraşe unde suntem prezenţi. Credem că Braşovul este în continuă dezvoltare, iar oamenii din domeniul IT sunt din ce în ce mai bine pregătiţi”, a încheiat Cornelius Brody.