De ce nu-mi iese prima clătită și ce legătură are acest lucru cu îndeplinirea obiectivelor?
De curând, l-am întrebat pe fratele meu dacă și lui i se întâmplă. Mi-a răspuns că într-adevăr, întrucât tigaia nu ajunge la temperatura necesară, există o mare probabilitate ca prima să nu iasă. Ulterior, celelalte sunt făcute la o temperaturăpotrivită.
Și atunci m-am gândit imediat la modul în care ne dorim ca un obiectiv să se îndeplinească.
Mai concret, atunci când avem un obiectiv:
– dorim să ne iasă din prima, și dacă nu iese, ne dezamăgim și renunțăm;
– uneori, amânăm începerea unei acțiuni cu obiectivele noastre fiindcă nu credem că vom avea succes;
– nu ne dăm seama că poate obiectivul nu e realist sau e nevoie ca noi să dobândim înainte anumite obiceiuri.
Ce soluții am putea avea, păstrând comparația cu "prima clătită":
Să ajungem cu obiceiurile noastre la nivelul dorit pentru implementarea obiectivului, la fel cum trebuie să avem o tigaie la temperatura potrivită pentru a face clătitele.
Să acceptam că nu vom reuși din prima, la fel cum acum când nu-mi iese prima clătită știu că următoarea va fi foarte bună. De fapt, pot să spun că a ajuns să fie un ritual faptul ca nu-mi iese (îmi cer scuze din nou către toți Chefii care se vor împotrivi celor spuse de mine, aștept comentariile voastre cu tips & tricks 🙂 ) Cum ar fi ca atunci când începem să lucrăm la un nou obiectiv sau proiect să ne așteptăm că cel mai probabil vom eșua la prima sau primele încercări? Cum ar fi să știm că este perfect în regulă să se întâmple așa și că de fapt suntem pe drumul spre realizarea lui?
Nu te dezamăgi, și încearcă, încearcă din nou. Cu ingredientele potrivite pentru creșterea productivității tale, cu obiceiuri etapizate și aplicarea pas cu pas, vei reuși.
Sper că prin acest articol ți-am făcut poftă.Poftă de a începe să lucrezi la obiectivele tale, atunci când poate ceilalți nu cred că vei reuși, sau chiar și dacă acum nici tu nu crezi. Nu uita că poate nu-ți iese din prima, dar prin răbdare și perseverență vei ajunge la rezultatul dorit.
Costin Ciora este Consultant în Productivitate și lector universitar doctor la ASE București. Este autorul cărții „Analiza performanței prin creare de valoare” și co-autor la numeroase articole de profil academic pe subiectul analizei economico-financiare.
După mai bine de 7 ani de cercetare în mediul academic și 6 ani de antreprenoriat, Costin se concentrează în prezent pe studierea productivității individuale, intrucât după spusele sale, nivelul de productivitate al angajaților determină performanța organizațională. Este Digital Certified Coach și prin intermediul programelor sale de productivitate, contribuie la identificarea tiparelor care conduc la scăderea productivității, precum și la soluții pentru transformare. Află mai multe despre Costin Ciora pe site, pe pagina de Facebook sau pe Profilul de LinkedIn.
https://www.facebook.com/costin.ciora?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/dezvoltarepersonalaproductivitate/?hc_ref=SEARCH