Ești introvertit și mergi la conferințe? Iată un ghid de supraviețuire
Ești introvertit sau ești extrovertit? Știi să răspunzi corect?
Despre introvertire și extrovertire se spun multe povești și circulă multe mituri. În realitate, acestea sunt moduri moduri înnăscute și sănătoase de a fi și de a gestiona lumea exterioară. Nu sunt nici calități, nici defecte, nici opțiuni, ci sunt caracteristici complementare de personalitate.
Omul extrovertit are multă energie fizică și este concentrat pe lumea exterioară. Este energizat de interacțiunile sociale intense, așadar preferă să-și petreacă timp în grupuri mari de oameni și îi place să fie în centrul atenției. Extrovertitul este nelalocul lui atunci când este singur, iar asta nu se vede.
Omul introvertit are multă energie mentală și este concentrat pe lumea sa interioară. Este reflexiv, stimulii externi îl obosesc, iar din grupurile zgomotoase și agitate va pleca repede. Solitudinea îl energizează și îl inspiră. Introvertitul este nelalocul lui atunci când este printre mulți oameni, iar asta se vede.
Este important să ne cunoaștem pe noi înșine, să știm cum funcționăm cel mai bine și să-i înțelegem și pe ceilalți, pentru a putea gestiona optim și eficient situațiile profesionale și de viață.
Despre introvertiți și extrovertiți mai poți citi alte lucruri interesante aici.
Astfel, e lesne de înțeles că locurile zgomotoase și aglomerate sunt epuizante pentru introvertiți. Conferințele, evenimentele publice sunt o adevărată provocare pentru ei.
Dacă ești introvertit, iată cîteva idei care te pot ajuta să te bucuri de conferințele la care participi și de oamenii pe care îi întâlnești:
În timpul conferinței, ai grijă de tine în mod intenționat și conștient
Hidratează-te corect și nu sări peste pauzele de masă. Retrage-te în locuri mai liniștite, din când în când, ca să-ți reîncarci bateriile și să nu-ți risipești energia. Când contextul devine excesiv de stimulant – prin zgomot, nivel de aglomerație și de solicitare – te poți retrage pentru câteva momente sau poți chiar folosi dopuri de urechi.
Scapă de FOMO (Fear of Missing Out)
A profita la maxim de o conferință înseamnă să dai prioritate calității, nu cantității. Nu e nevoie să participi la toate prezentările, nu trebuie să discuți cu toți oamenii. Stabilește care sunt subiectele cele mai relevante pentru tine și fă-ți o listă cu câțiva oameni cu care este important să stai de vorbă.
Alege conferințele și prezentările care sunt interesante pentru tine – te vei simți bine, vei fi implicat și îți va fi ușor să faci conversații de calitate cu ceilalți participanți.
Este mai eficient să ai câteva discuții profunde, memorabile și să stabilești legături interumane autentice, solide și cu impact asupra viitorului tău, decât să îți umpli geanta cu zeci de cărți de vizită fără însemnătate pentru că ați vorbit rapid și superificial și nu ați apucat să vă cunoașteți suficient încât să construiți un fundament solid care să susțină colaborări viitoare și care să vă inspire.
Ce mai poți face pentru ca la conferințe să fii un introvertit eficient și fericit? Te invităm să citești pe hrmanageronline.ro