Pastele, ca proiect
Norma este pregatirea sarbatorii. Fie ca asta presupune luatul in piept al intregului ritual, pentru masa de Paste, fie impachetatul pentru o plecare afara, fie doar un shopping zdravan de cadouri pentru cei la care sunteti invitati. Indiferent ce forme ia, sarbatoarea a inceput sa profite de experienta manageriala pe cale sa se formeze.
Asadar, tot ce se invata si se practica in managementul de proiect isi gaseste o fericita aplicabilitate in viata civila. Pentru ca, ce inseamna in definitiv, Project Management? Un tel si amenajarea drumului pana la el. Este celebrarea cum se cuvine a Invierii obiectivul? Este. Suntem deci in plin proiect! Restul inseamna resurse si alocarea lor optima, plus deadline-uri.
Las deoparte Pastele-pelerinaj, pe la rude sau prin geografia ofertelor turistice. Desi, nici plecarile nu sunt floare la ureche. Unde? Pentru cat timp? Cu cine? Avem voie cu oua rosii in avion? Stie toata lumea ca mergem la Paris? A pleca este, pana la urma, o chestiune de bani. De aici incolo, te poti lasa relativ linistit pe mana gazdelor.
Pastele petrecut acasa, cu tot familionul la masa, este adevarata incercare, Proiectul. Dar, cum spuneam, prin mimetism, si el poate fi tratat ca un eveniment dintre cele devenite comune. Invitatii? Secretara o sa trimita niste faxuri pe la unchi si matusi. Felicitari? Electronice, de pe net. Curatenia? Exista firme infiintate special pentru asta in saptamana mare. Mielul? Doar n-o sa ne abandoneze taman acum prietenii nostri de la firma de catering? Cozonacii ii face Ana, ouale le vopseste supermarketul… Ce ne-ar mai ramane de facut? Pai, sa nu uitam sa fim de fata. Asta chiar nu se mai poate delega. Intai mai insorit!