Top of the tops
Mixand si selectand, iata ce mi-a atras atentia din toate acestea:
Oamenii nu se pot schimba – aceasta teorie figureaza intr-un top al scuzelor care ne saboteaza succesul, realizat de ChangeYourThoughts.com.
Daca pornesti de la aceasta premisa, esti in bucluc. Multi ne auto-sabotam numai pentru ca suntem convinsi ca, in ciuda oricaror eforturi, nu ne putem schimba. Conform faimoasei zicale “lupul isi schimba parul, dar naravul ba!” Desigur ca nu putem deveni peste noapte alte persoane dar lucrand cu noi insine, putem scapa de lucrurile care nu ne plac despre noi, putem ajunge la intelegere si echilibru, ceea ce automat va fi marcat de o schimbare. Doar sa vrei, sa depui efort in mod constant in acest sens si sa ai rabdare muuuuuuulta.
“Your Brain At Work”, cartea de dezvoltare personala pe care trebuie sa o citesti
LifeCoachBlog.com numeste cartea lui David Rock drept una dintre lecturile obligatorii ale anului pentru cei interesati de dezvoltare personala si Life Coaching. De altfel, aceasta este prezenta si intr-un top al celor mai bune carti din domeniu “ever”.
Consider ca pentru a avea relevanta, lectura unei carti din aceasta zona trebuie integrata unui “program” mai amplu, creat spre o mai buna intelegere de sine. O idee “de aur” transmisa de o carte are sens mai mult daca este plantata pe un teren fertil si pregatit.
The Economist – cea mai atragatoare coperta a unei publicatii de afaceri
Singura publicatie de afaceri care figureaza intr-un top 10 realizat de Time al celor mai reusite coperte de revista din acest an este The Economist, editia din 9 octombrie 2010.
Recesiunea a lovit din plin piata publicatiilor de afaceri. In plus, criza le-a adus o permanenta provocare departamentelor de lay-out ale acestora, care au trebuit sa gaseasca solutii grafice atragatoare si creative pentru a ilustra subiecte sumbre. Cate corabii care se scufunda sa publici pe coperta?
The Economist a dat lovitura in acest sens, gasind o abordare inedita pentru a ilustra analiza sa asupra starii actuale a economiei la nivel mondial: tipul cu doar cateva fire de par pe cap este disperat sau plin de speranta? Cate putin din fiecare, ceea ce este tocmai bine. “O bila alba in plus pentru titlu”, puncteaza Time.