Cum să-ți asumi drumul către succes. Școala de Valori lansează Laboratorul de cariere
Elevii de liceu și studenții aflați în anul I de studii (tinerii care tocmai au fost admiși la facultate) au la dispoziție o posibilitate extraordinară de a-și dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de progres academic și de carieră.
Școala de Valori a lansat tabăra online Laboratorul de Cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes dedicat.
Seria de ateliere din cadrul Laboratorului se desfășoară între 24 august și 18 septembrie. Termenul limită de înscriere este 21 august.
În tabăra online Laboratorul de cariere, experiența participantului stă la baza creării conținutului educațional și a abordării livrării atelierelor. Poveștile oamenilor care au obținut succesul conduc către dezvoltarea emoțională și îmbunătățirea stimei de sine a copilului care devine adolescent și apoi adult.
Organizate în opt module, atelierele din cadrul taberei creează contexte de învățare fiecărui profil, indiferent de pregătirea școlară pe care o are și asigură un mix potrivit de ateliere soft skills, ateliere hard skills, mentorat pentru carieră și punte cu piața muncii.
Cele opt module sunt:
Modul #1: Valori personale și universale
Modul #2: Testul DiSC și comunicare/ comportamente
Modul #3: Inteligență emoțională
Modul #4: Abilități de prezentare
Eveniment Bibliotecă Vie cu Ambasadori din Academia Laboratorul de Cariere pe teme de studenție
Modul #5: Abilități de eficiență personală
Modul #6: Joburile viitorului
Modul #7: Alegerile personale, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor
Modul #8: Orientare și consiliere în carieră
Înscrierea în tabără constă în mai multe etape, așa cum este detaliat și pe platforma online www.laboratoruldecariere.ro:
-
Prima este accesarea și completarea formularului de înscriere
-
A doua etapă, în care tinerii susțin un test de inteligență emoțională
-
Iar ultima etapă este achitarea unei sume care să responsabilizeze tânărul să participe în fiecare zi, având în vedere că locurile sunt limitate.
Reconectarea la valorile individuale
Fondată acum zece ani, organizația non-guvernamentală Școala de Valori și-a asumat misiunea de călăuzire a tinerilor atât în planul dezvoltării personale, cât și profesionale, către învățarea pentru a deveni organizatori independenți ai vieții lor.
Silvia Bogdan, președinta asociației Școala de Valori, crede cu încăpățânare că prin inovație în educație oamenii se vor reconecta la valorile lor individuale: “Ne motivează dorința tinerilor de autodepășire, curajul lor de a se auto expune la noi metode de învățare și curajul cu care își înving propriile temeri. În 10 ani de Școala de Valori, mai mult de 40.000 de tineri ne-au trecut pragul. Înainte de a-și urma drumul către succes, unii dintre ei ne-au acompaniat ca voluntari și ambasadori ai programelor noastre, iar asta ne bucură cel mai mult”.
Tabăra online “Experiențe pentru succes” pune la dispoziție tinerilor informații valoroase, experiențe puternice de conturare a personalității, interacțiunea cu mentori și expunerea la mediul business. Totul pentru a crește responsabilitatea personală și controlul asupra propriilor alegeri în viață.
“Unul dintre paradoxurile pieței munci este faptul că tinerilor li se solicită în continuare experiență de 3-5 ani și multe ore de practică înainte de a aplica la un job. Aceasta, în condițiile în care tranziția de la școală la facultate și apoi, în câmpul muncii, nu este ancorată în realitate. Multe teorii arată că tinerii de astăzi se pregătesc pentru joburi care nu există și, totodată, ei sunt cei care vor inventa job-urile viitorului. Pe lângă suita de ateliere de care beneficiază în Școala de Valori, tinerii învață alături de noi cum să aprofundeze autocunoașterea: își identifică punctele forțe și abilitățile dobândite din surse diferite – liceu, proiecte, timp liber – pe care le vor valoriza ulterior în diverse domenii”, explică Silvia, despre cum răspunde Școala de Valori la situația din ultimii ani din învățământ și de pe piața muncii.
Totodată, ea face o invitație către toții tinerii care vor să profite de timpul liber din vacanța de vară: “Învață să fii atent(ă) la oportunitățile la care te autoexpui. Caută să prinzi trenul care trece încet prin gara ta. Chiar dacă nu încetinește, fă astfel încât să sari în el din mers. Va merita osteneala! Vorbesc din proprie experiență! Te așteptăm cu drag!”.
Viziunea Școlii de Valori este una curajoasă, de transformare prin educație alternativă și antreprenorială a României într-o țară care să inspire mai multă încredere, cu oameni și tineri curajoși, informați și cu vieți echilibrate.