Ghid MBA 2023. Călătoria către excelență și maturitate în afaceri
Revista CARIERE
Într-un mediu de afaceri tot mai competitiv, în care succesul e puternic influențat nu doar de rezultatele de business ci și de utilizarea cât mai eficientă a resurselor și măiestria în a armoniza obiectivele financiare cu prioritățile organizaționale, maximizarea abilităților de conducere este esențială. Piața L&D pune la dispoziție multiple instrumente și programe de creștere și dezvoltare profesională, însă, pentru zona de top management, școlile de afaceri EMBA și MBA reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții. Și asta deoarece, dincolo de înalta specializare, o astfel de școală înseamnă, în primul rând, o remodelare profundă a gândirii de business, practici, proiecte și discuții inspiraționale, dar, mai ales, profesori și mentori de înaltă clasă.
Cu studenți care au deja un background profesional pe timp de criză, pe ce abilități pun acum focus școlile? Care sunt noile tendințe în alegerea programelor? Cum s-a remodelat curriculumul? Care mai e apetența românilor pentru educație în afaceri? La toate aceste întrebări răspundem în ediția 2023 a GHIDULUI MBA, un produs marca Editura CARIERE.
GHIDUL MBA 2023 este însă și o veritabilă busolă, de nelipsit din bagajul oricărui profesionist decis să-și desăvârșească educația de business și leadership, pentru că aduce împreună ofertele și oportunitățile și va ghida aspiranții către școlile, programele și oamenii care le pot ușura alegerea.
Iată ce puteți citi în această ediție.
GHID MBA 2023
Firul Ariadnei este titlul editorialului, un punct de vedere ancorat în realitatea acestor zile, un lobby pentru învățare și pentru păstrarea dreptei căi printre meandrele businessului și leadershipului.
Primul text al Ghidului, JURNAL DE LIDER, îl are ca invitat pe Liviu Costică, COO KRUK România, o poveste despre consecvență și motivație, despre succes și așteptări împlinite, despre ambiție și mentalitate construită pentru performanță.
Urmează articolul de fond al ediției, Călătoria către excelență și maturitate în afaceri, o provocare la care au răspuns reprezentanții școlilor MBA din România: Bianca Ioan, Director de Marketing ASEBUSS, Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School (BBS), Laura Lăzărescu, Managing Partner Bucharest International School of Management (BISM), prof. Leslie Szamosi, MBA Director și Alina Toader, Country Manager, Romania, CITY College, University of York Europe Campus, Pan-European Executive MBA, Roxana Farrugia, Director Tiffin Executive MBA și Adriana Codruța Georgescu, Program Manager al WU Executive MBA Bucharest.
Alocăm apoi un spațiu generos școlilor, în care puteți citi despre fiecare program de business din România (ASEBUSS , BBS , BISM , CITY College, TIFFIN WU și programul ERISMA/ERUDIO), cu detalii despre curriculum, prețuri, profesori ori povești de succes în care absolvenți de top vorbesc despre cum și cât le-au influențat viața profesională și personală informațiile primite, abilitățile dobândite, dar și oamenii pe care i-au întâlnit în timpul cursurilor MBA.
Facem apoi o incursiune în culisele ecosistemului de Executive Search și aducem în discuție misiunea din ce în ce mai grea a vânătorilor de talente de a găsi oamenii potriviți pentru posturile ce implică înaltă calificare. Luăm pulsul pieței de recrutare de la Dorin Bodea, Radu Manolescu, Dana Noujeim și George Butunoiu.
Pe aceeași temă a talentelor, dar de pe cealaltă parte a baricadei, adică din zona consultanței, facem lumină într-un alt subiect, Dilema anului în războiul talentelor: Vânăm vedete sau ne ”creștem” propriii lideri? Răspund la provocare: Madi Rădulescu, Sorin Păun, George Bragadireanu, Viorel Panaite și Georgeta Dendrino.
Mai avem pentru dvs și două povești de succes de la doi absolvenți: Cristian Stoleru și Victor Dragomirescu și încă una de la firul ierbii, adică de la un student, Cristian China Birta. După care, Corina Neagu răspunde la o întrebare aflată pe buzele multor aspiranți: Ce și cât câștigi dacă urmezi un MBA?
Mai puteți citi un scurt istoric al prezenței școlilor de business în țara noastră – 30 de ani de EMBA/MBA în România, sub semnătura Sorinei Cucută Popa și, un final perfect în acord cu mesajul acestei ediții de GHID: ”Desigur, în aceste timpuri în care competențele sunt perisabile, este responsabilitatea liderilor să creeze o cultură de învățare continuă în organizații”, un articol ce îndeamnă la performanță și învățare, semnat Lavinia Rască.
La bună citire!
Mai jos poți răsfoi câteva pagini