Utilizăm tehnologia în procesul educațional, pentru a oferi o experiență transformațională cât mai complexă
Programele de studiu derulate la ASE de către Bucharest Business School (BBS) sunt adaptate permanent la tendințele din business, fiind o garanție a calității și relevanței, aceasta fiind și o cerință a menținerii acreditării internaționale AMBA.
Adaptarea la cerințele mediu lui de business se realizează prin:
• Actualizarea continuă a conținutului programelor: BBS revizuiește în mod regulat curriculumul pentru a se asigura că reflectă cele mai recente tendințe și practici din domeniul afacerilor, prin con sultări directe cu reprezentanți din business. Acest proces poate include adăugarea de module noi sau actualizarea materialelor de studiu, respectând în același timp recomandările și rigorile organismelor de acredi tare națională și internațională.
• Implicarea profesioniștilor din industrie: BBS colaborează cu profesioniști din diverse industrii pentru a integra perspectivele și experiențele lor în procesul educațional. Această colaborare include prezentări, studii de caz bazate pe situații reale din industrie și proiecte de dezvoltare a unor afaceri.
• Focalizare pe competențe cheie: programele noastre pun accent pe dezvoltarea competențelor necesare pentru a face față schimbărilor din lumea afacerilor, precum gândirea critică, adaptabilitatea, luarea decizii lor, leadershipul, comunicarea eficientă sau lucrul în echipă.
• Flexibilitatea programelor: BBS oferă programe flexibile de învățare, în sistem hibrid, care permit participanților să aibă acces la formare într-o școală prestigioasă, în timp ce performează în organizație și sunt prezenți în familie și în cercul de apropiați.
Integrarea tehnologiei: BBS utilizează tehnologia în procesul educațional pentru a oferi acces la resurse și instrumente valoroase și pentru a crea o experiență transformațională cât mai complexă.
Leadership adaptabil în fața incertitudinii
Incertitudinea, caracterizată de lipsa informațiilor și a clarității, de imprevizibil, face dificilă anticiparea și evaluarea precisă a rezultatelor, cu impact semnificativ asupra procesului decizional și planificării afaceri lor.
Programele școlii de afaceri a ASE nu încearcă să ofere rețete pentru liderii care intră în experiența transformațională pe care o propun programele noastre, dar pune accentul pe cultivarea abilităților de gândire critică prin studii de caz, analize, dezbateri, schimburi de roluri, simulări. Îmbunătățirea acestor abilități în rândul studenților le permite acestora să abordeze situații strategice complexe, să comunice cu ușurință, să ia decizii asumate și să facă uz de creativitate.
Profesioniștii, managerii și antreprenorii care aleg programele BBS sunt cei care vor avea o contribuție importantă în a oferi leadership prin valoare organizațiilor lor, economiei naționale și celei regionale, în următoarea perioadă.
Feedbackul, unul dintre motoarele care sprijină evoluția programelor
Încorporarea noilor tendințe în curriculumul programelor MBA/EMBA se realizează prin actualizări permanente, prin consultarea cu întreaga comunitate academică și de business. Profesorii și studenții împreună cu managementul Bucharest Business School lucrează constant la a menține programele relevante și există mecanisme de feedback care optimizează procesele.
Feedbackul primit din partea cursanților atât pe parcursul fiecărui modul de curs, cât și la finalul acestuia este foarte important și este unul dintre motoarele care sprijină evoluția programe lor. Totuși, este important de menționat că există un fir roșu al fiecărui program și un concept structural care asigură faptul că elementele majore ale cunoașterii, valorile și prin vizite de studiu în companii. Astfel se obține un mix de întreaga filozofie a procesului transformațional ajung la toți participanții.
Mecanismele de feedback utilizate în cadrul programe lor Bucharest Business School vizează, în primul rând, feedbackul direct din partea participanților la procesul educațional. Acest feedback este atât continuu, obținut pe parcursul derulării cursurilor, cât și formal, la finalul fiecărui curs. Pe de altă parte, echipa de management analizează continuu: principalele motivații pentru finalizarea programului, realizarea par cursului profesional dorit după absolvire, gradul de satisfacție cu privire la impactul cursuri lor asupra carierei, abilitățile dobândite și impactul perceput, alături de interesul pentru programe suplimentare (Executive education certificates și alte programe de transfer de cunoaștere).
Un mix de cunoștințe academice ancorate în știință și competențe practice
Toate cursurile din cadrul programelor MBA derulate de Bucharest Business School sunt create pentru a facilita inter acțiunea și colaborarea, totul este un joc de echipă. Mai mult, în cadrul tuturor cursurilor sunt invitați specialiști din mediul de afaceri, din dome nii diverse, care împărtășesc din experiența și provocările lor profesionale. Aceste invita ții sunt concretizate uneori și cunoștințe academice ancorate în știință și competențe practice, extrem de apreciat de către profesioniștii și managerii din comunitatea BBS. Conexiunile și oportunitățile de networking sunt esențiale și există o serie de evenimente pe care BBS le organizează periodic pentru comunitatea sa: cursanți, absolvenți, cadre didactice și alți invitați speciali.
Partner of choice
Programele MBA ale Bucharest Business School își propun să continue furnizarea unei formări de top, conform standardelor propuse de instituțiile de acreditare inter națională (AMBA) și națională (ARACIS) pentru liderii regiunii noastre. ASE prin Bucharest Business School își propune să devină “partner of choice” pentru profesioniștii, managerii, antreprenorii și organizațiile care vor să ofere leadership prin valoare și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a întregii zone de Sud Est a Europei.
Este esențială actualizarea permananetă a curriculumului pentru a reflecta noile tendințe și provocări din mediul de afaceri, cum ar fi noua tehnologie, sustenabilitatea, inteligența artificială sau digitalizarea și în acelasi timp să reflecte calitatea și alinierea la cele mai importante organizații și acreditări internaționale, precum: AMBA, AACSB, EQUIS, GBSN și UNICON.
Acest material a fost publicat în Ghid MBA 2024.
Găsește aici un prieview al revistei.
Abonează-te