#StămAcasă – Cum să petreci timp de calitate cu copiii în perioada izolării
Acolo unde a fost posibil, companiile au luat decizia de a închide birourile, oferindu-ne nouă, părinților, posibilitatea de a lucra de acasă, pentru o mai bună prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Dar și copiii noștri stau tot acasă, în timp ce noi trebuie să ne îndeplinim sarcinile de serviciu.
Cu toții știm cât de energici sunt aceștia, cât de repede se plictisesc și își doresc mereu ceva nou în activitățile de zi cu zi și ne pun neîncetat creativitatea și inventivitatea la încercare.
Cum plimbările și joaca în spații publice sunt de evitat în această perioadă și pentru a nu-i lăsa să petreacă prea mult timp cu jocurile pe calculator sau cu telefonul în mână, nu ne rămâne decât să ne gândim cum putem să-i ținem ocupați cât mai mult timp posibil în casă.
Dorind să venim în sprijinul dumneavoastră, am căutat și am găsit o colecție de peste 300 de povești audio, care sperăm să le capteze atenția și interesul.
Găsiți aici dramatizări ale multor opere celebre din literatura română de Ion Creangă, I.L. Caragiale, Camil Petrescu, Mihail Sadoveanu, dar și din literatura universală cu opere de Jules Verne, Mark Twain, William Shakespeare, Charles Dickens, sau opere ce fac parte din seria de povești arabe “O mie și una de nopți”.
Alte activități care ajută la dezvoltarea creativității și ocuparea timpului liber al copiilor, în timp ce ascultă povestea preferată, ar fi să coloreze una din planșele de colorat, să construiască un puzzle sau să modeleze plastilină. Despre jocurile cu plastilina, specialiștii spun că acestea contribuie la dezvoltarea atenției, memoriei și a simțului proporțiilor.
Încă o idee bună ar fi să îi încurajați la activități de tipul DIY. În playlist-ul de mai jos se găsesc idei folositoare despre cum să facă brioșe sau pizza singuri, să învețe să croșeteze sau să coasă, să facă ”prăjiturele” din săpun și multe altele.
În plus, cei de la UNICEF vin și ei cu câteva sfaturi pentru copii în ceea ce privește petrecerea timpului liber și altele foarte importante în această perioadă, iar UNESCO oferă acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială, unde pot găsi texte, hărți, fotografii sau filme din toate timpurile.
Sperăm că vă sunt de folos și copiii să le îndrăgească.
Sursa foto: Pixabay