Oportunitatea NU înseamnă noroc
Atunci, ce înseamnă oportunitate? Ce reprezintă acest cuvânt?
Înseamnă muncă, încredere, curaj și responsabilitate. Spre exemplu te pregătești intens pentru un concurs de cultură generală și aparent vei obține un loc bun în clasament dar nu primul loc deoarece simți că-ți scapă ceva – aici intervine însă oportunitatea, și anume prin intermediul perioadei tale de pregătire dinaintea concursului, chiar dacă nu ai ajuns să cunoști răspunsul la toate probele din acel concurs, poți corela o informație aparent necunoscută cu o alta cunoscută, astfel încât creativitatea și logica te pot ajuta să afli răspunsul la o întrebare pentru care, aparent, nu ai niciun răspuns.
Gândește-te spre exemplu cum creierul îți transmite periodic informații cu privire la situațiile care seamănă cu alte situații. Spre exemplu te duci într-o altă țară și observi că anumite clădiri seamănă cu cele din România – automat, în minte, îți apar clădirile din România astfel încât să poți observa similaritățile dintre acestea și clădirile din țara respectivă. Acum poate că înțelegi mult mai bine exemplul de mai sus – concursul de cultură generală.
Așadar, dacă îți poți realiza singur oportunități prin intermediul creativității, logicii și improvizației, atunci ce mai aștepți? Încearcă să te implici într-un context socio-profesional care corespunde cu profilul tău (un loc de muncă, un proiect pe comunicare/agricultură/chimie etc., într-un ONG, atelier de creație etc.) și nu te gândi că trebuie să cunoști absolut totul legat de acel context – asta oricum se va întâmpla prin răbdare, muncă constantă, relaxare corespunzătoare și încredere. Încearcă să evoluezi profesional, drept exemplu, prin intermediul a ceea ce ai acumulat până acum – și astfel vei sesiza oportunitățile.
Nu căuta să te perfecționezi și atât. De îndată ce dobândești anumite abilități (înveți limba engleză spre exemplu timp de 3 luni de zile – atunci participă săptămânal/lunar la conferințe în engleză, susține monologuri, implică-te în discuții chiar dacă greșești uneori sau nu îți găsești cuvintele potrivite ș.a.m.d.) încearcă să le pui în practică și oportunitățile or să se concretizeze prin oameni noi pe care o să îi cunoști și cu care, poate, vei colabora, informații proaspete, îți vei înțelege mai bine profilul tău socio-profesional cât și emoțiile.
Nu te mai gândi că pierzi oportunități, încearcă să mergi înainte și să ți le realizezi singur sau, de ce nu, prin intermediul unei echipe.
Jocul Oportunităților implică și motivație – astfel încearcă să fii motivat chiar și atunci când vei fi demotivat, când vei putea face acest lucru, cu siguranță vei înțelege Jocul Oportunităților.