Reconectarea la a fi oameni
Fiecare val vine cu noi concepte. Fiecare om este provocat, în prezent, de la a promova noi idei, la a inventa noi produse și până la a se reinventa desigur. Evident, totul prevede o largă „gamă”, pornind de la tehnologie și până la reconectarea noastră la a fi oameni.
Totuși, de unde începem? Există un start, un…indicator care să arate drumul spre nou, spre dezvoltare și implicit spre succes (de ce implicit spre succes? deoarece mulți sunt cei care consideră, în zilele noastre, că nou egal succes ceea ce nu se verifică în toate cazurile)?
În momentul de față, totul se află în continuă schimbare, ceea ce înseamnă că zona noastră de confort se schimbă. De fapt, nu este vorba despre nimic altceva decât reconectarea noastră la a fi oameni și, nu în ultimul rând la conectarea liderilor la a fi oameni – și tocmai de aceea este nevoie de leadership agil, după cum subliniază Madi Rădulescu. Înainte de nou și succes există calitatea de a fi om. Niciodată pierdută (credem, cu optimism), întotdeauna regăsită.
Element de bază
Desigur, fiecare “enunț” are în spate mai multe, schimbarea se desfășoară la diverse niveluri. Potrivit lui Madi Rădulescu – Managing Partner, MMM Consulting, dezvoltarea este și despre capacitatea liderilor, a managerilor de a fi profesorii tinerei generații. “Și despre a ieși în lume, despre la a fi conectați realității…Asta înseamnă leadership agil. Folosiți toate resursele de a conecta managerii la oameni. Aceasta înseamnă un mediu sănătos”.
Albert Einstein spunea că “Problemele nu pot fi niciodată rezolvate în același mod în care au fost create“. Până la urmă, toate entitățile sunt amprentate de cultura viții și cultura organizațională. Se spune că în ceea ce privește cultura vieții cu ea ne naștem, iar cultura organizațională e un element de bază atunci când discutăm despre performanța companiei. De aceea, potrivit celor care activează în domeniul dezvoltării personale, este important ca atât noi – “oamenii de rând”, cât și liderii să ne antrenăm pentru schimbări, să reînvățăm să fim oameni, cu toate imperfecțiunile lor, să transformăm fiecare clipă a dezvoltării în vocație. Pentru a valorifica potențialul nativ de a ne construi, cu toții, oameni fiind, vieți echilibrate și împlinite. Și, așa cum spun tot cei ce au studiat mai mult pe această temă, viaţa e o desfătare. Depinde de noi cât de mult, o simplificăm, o îmbogățim, o complicăm.