1017 femei au participat la cursuri de calificare și formare profesională
Obiectivul principal al proiectului a constat în dezvoltarea unui model unitar, funcţional şi sustenabil pentru facilitarea accesului femeilor pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri la nivelul comunităţilor din cele 3 regiuni (Sud-Est, Nord – Est şi Bucureşti – Ilfov) și promovarea egalităţii de gen şi combaterea discriminării.
Tot în cadrul acestui proiect a fost înființată EVANETWORK – prima rețea interprofesională a femeilor antreprenor, a cărei misiune este să sprijinine integrarea femeilor pe piața muncii, din domenii diferite. Interacțiunea cu membrele grupului poate conduce la realizarea unor proiecte comune, în acest fel, ele contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte și promovează solidaritatea ca model de cooperare feminin. Mai mult, în cadrul proiectului s-a realizat o brosura ce cuprinde informații culese în urma unei vizite de studiu în Anglia, privind modele de afaceri de succes locale, impactul în comunitate, gradul de replicabilitate în România.
Premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri, calificarea unui număr de 1000 femei în diferite ocupaţii (frizer, manichiurist, pedichiurist, babysitter, lucrător social, îngrijitor bătrâni la domiciliu, florar-decorator) sau certificarea prin absolvirea de cursuri de formare profesională de scurtă durată (manager de proiect și competențe antreprenoriale) se numără printre beneficiile pentru grupul țintă.
Proiectul, co-finanțat din fonduri europene, a fost dezvoltat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău și Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual.