150 de proiecte și programe, înscrise la Gala Societății Civile 2015
Competiția înclude 150 de proiecte și programe, iar 64 dintre inițiativele civice înscrise la gală au generat schimbări pe termen mediu și lung la nivel național.
Citește și Au început înscrierile la Gala Societăţii Civile 2014
„Este o onoare pentru noi să fim alături de ONG-urile din România de mai bine de 13 ani. Avem șansa să cunoaștem proiectele sectorului încă de la început, să le urmărim evoluția și apoi să le aplaudăm rezultatele la fiecare gală. Numărul mare de înscrieri reflectă întreaga activitate a sectorului din România”, subliniază Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile.
În total, participă peste 100 de organizații nonprofit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Dintre acestea, 57% sunt din București, iar 43% din 23 de județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Vâlcea, Prahova, Satu Mare, Sibiu și Timiș. Domeniul în care au activat cele mai multe ONG-uri a fost Educație, Învățământ si Cercetare, acesta prezentând 23 de înscrieri.
Citește și Decernarea premiilor Gala Societăţii Civile 2014
În perioada aprilie-mai, proiectele și programele din cadrul competiției sunt evaluate de către membrii juriului, cei 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs.
Mai multe informații despre proiectele înscrise în competiție găsiți pe site-ul galasocietatiicivile.ro.