Concurs de proiecte pentru ONG-uri care se ocupă de sănătatea copiilor cu nevoi speciale
Prin program organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2017 – august 2018.
Timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin artă, terapii corporale (prin mișcare și dans), drama terapie, terapii ocupaționale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului și a altor materiale organice.
De asemenea, prin intermediul programelor susținute, s-au mai realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emoționale – prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuși. Toate au contribuit la îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acestora.
Premiul pentru cel mai bun proiect a fost acordat Fundației Hospice Emanuel din Orade,(realizat în cadrul ediției a 8-a, 2016). Intitulat „Viața ta a schimbat lumea: un program psihosocial pentru cele mai scurte vieți și cei apropiați”, proiectul are ca obiectiv creșterea calității vieții și diminuarea suferinței emoționale a pacienților diagnosticați cu o boală incurabilă și a copiilor care au un frate sau un părinte care suferă de o afecțiune gravă, prin intermediul unor intervenții specializate de suport psihosocial în vederea reducerii anxietății și a stresului. Fundația va beneficia la ediția din acest an de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului programului.
Evenimentul de lansare a sesiunii de proiecte a avut loc la Cluj unde au fost prezentate rezultatele proiectelor realizate în perioada decembrie 2016 – august 2017. Cu același prilej a fost prezentat singurul centru de boli rare din țară, NoRo din Zalău, sprijinit în cadrul celor două ediții anterioare ale Programului.
Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.