Începe a treia ediţie a Recicloniadei
Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, evenimentul promovează importanţa reciclării materialelor şi implicit colectarea selectivă a deşeurilor. Bucureştenii vor avea la dispoziţie zone de colectare a deşeurilor şi vor putea interacţiona cu unele dintre cele mai importante organizaţii de mediu. De asemenea, ei vor putea participa la o serie de ateliere de recondiţionare a deşeurilor reciclabile, se vor putea plimba cu biciclete I Velo sau relaxa în iarbă, cu o carte şi o limonadă la standul Desculţ în iarbă. De la ora 18:00 va începe seria de concerte, care va culmina cu ritmurile celor mai eco trupe româneşti, Animal X şi Sistem.
„Reciclarea nu mai trebuie privită ca o modă, ci ca un stil de viaţă. Evenimentul nostru a ajuns deja la a treia ediţie şi vrem ca din ce în ce mai mulţi bucureşteni să conştientizeze importanţa colectării selective şi a reciclării. Pe durata evenimentului le vom pune la dispoziţie infrastructură specifică şi le vom oferi informaţii despre cum pot colecta eficient şi corect. Reciclarea nu trebuie să fie o povară şi de aceea ne-am gândit să îi asociem o latură distractivă. Astfel, am pregătit o varietate de activităţi şi concursuri cu premii în cadrul evenimentului”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucureşti.
Bucureştenii care vin cu câte un deşeu din fiecare categorie – hârtie, plastic, sticlă, metal, DEEE (electrice, electronica şi electrocasnice) – vor intra automat în tombola cu premii la unele dintre cele mai aşteptate concerte ale verii. Vor avea şansa de a câştiga prin tragere la sorţi trei premii a câte cinci invitaţii la una dintre zilele festivalului B’estFest precum şi marele premiu – cinci bilete la VIP pentru concertul Red Hot Chili Peppers.
Conform unui studiu realizat anul trecut în Capitală la cererea Apa Nova Bucureşti, comportamentul faţă de colectarea deşeurilor şi serviciile de canalizare în general depinde, în primul rând, de nivelul de informare al utilizatorilor, dar şi de ansamblul serviciilor şi echipamentelor destinate gestionării deşeurilor.
Referitor la prezenţa containerelor stradale pentru colectarea selectivă, 36% au declarat că nu le-au observat. De asemenea, aproximativ 60% consideră că acestea sunt amplasate la o distanţă prea mare de locuinţa lor, în timp ce 41% nu le-au folosit niciodată, iar 37% doar ocazional.