Procent îngrijorător: 60% din părinţi au apelat la automedicamentaţie
Obiectivele campaniei sunt acelea de a creşte gradul de conştientizare al publicului cu privire la automedicaţie şi de informare a părinţilor în legătură cu riscurile administrării de medicamente copiilor, fără recomandarea medicului.
,,Rezultatele unui studiu efectuat în luna martie ne-au arătat că 60% dintre părinţii intervievaţi au apelat la automedicaţie. Cred că este un procent mare, îngrijorător. Automedicaţia este însoţită de foarte multe riscuri, mai ales în cazul copiilor. De aceea, ne dorim, prin această campanie, să transmitem părinţilor mesajul că e bine să tratăm medicamentele cu seriozitate şi, prin urmare, doar medicul trebuie să fie cel care decide tratamentul pentru copil. Campania propusă ne oferă toate instrumentele necesare pentru a transmite acest mesaj unui număr cât mai mare de părinţi”, a declarat Cristian Luţan – Director Executiv Adjunct ARPIM.
,,Am considerat că o campanie de informare şi educare este cea mai potrivită, având în vedere rezultatele studiului de piaţă. Părinţii au nevoie de informaţie în legătură cu automedicaţia, iar ceea ce ne dorim să se întâmple este ca aceştia să nu mai apeleze atât de repede la dulăpiorul de medicamente, înainte de a vorbi cu medicul. Strategia propusă de noi are în vedere un mix de comunicare, din care fac parte: online communication, media relations, BTL sau comunicare cu KOF (medici, farmacişti)”, a adăugat Florina Badea, Account Manager al Image PR.
Campania are la bază un studiu efectuat în luna martie a anului 2012 de către compania de cercetare a pieţei Unlock Market Research, care arată că peste 60% dintre părinţi administrează medicamente copiilor, fără să consulte înainte un medic şi faptul că mare parte dintre aceştia nu conştientizează riscurile asociate cu acest gest.
Campania se va desfăşura în perioada aprilie – decembrie 2012, este organizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi beneficiază de susţinerea prof. dr. Adrian Streinu-Cercel şi a Ancăi Ţurcaşiu.