S-a lansat cea mai mare platformă de dialog intercultural între bucureșteni și minorități
De pe platforma online pot fi descărcate 8 fișe de comunitate, câte una pentru fiecare minoritate studiată: chinezi, britanici, turci, francezi, indieni, libanezi, moldoveni și italieni.
Acestea prezintă date factuale, analize şi date etnografice care conturează dinamica socială recentă a minorităţilor în Bucureşti, tabloul experienţei migranților cu oraşul, formele de agregare comunitară şi rolul lor, strategiile profesionale şi locative ale migranţilor şi “straturile” integrării.
La cartografierea noilor minorități din București au contribuit Vintilă Mihăilescu, Bogdan Iancu și Monica Stroe. În același timp, Radu Umbreș și Răzvan Dumitru au analizat relația noilor minorități cu Bucureștiul, precum și atitudinea bucureștenilor față de noile schimbări culturale și demografice din București.
“Le-am dat o voce și un chip oamenilor care s-au stabilit aici în ultimii 25 de ani, în contextul în care criza refugiaților la care asistăm necesită o întelegere mai aprofundată a celuilalt. Educația este primul pas către toleranță, iar misiunea proiectului „Noile minorităţi din municipiul Bucureşti” va fi dusă mai departe”, declară Bianca-Maria Bălsan, coordonatorul proiectului și vicepreședinte al Asociației M.A.I.E.
„Noile minorităţi din municipiul Bucureşti” (www.newminorities.com), este implementat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, în parteneriat cu Institutul de Cercetare Telemark din Norvegia.