Vezi care sunt câştigătorii Galei Societăţii Civile
Marele Premiu a revenit proiectului “Parteneriat pentru viaţă – Soluţia de Telemedicină” a celor de la Fundaţia pentru SMURD, care, în parteneriat cu Vodafone România, au reuşit să implementeze la nivel naţional soluţia de telemedicină ce permite transmiterea simultană a parametrilor medicali şi identificarea în timp util a cazurilor grave. Proiectul este, de asemenea, câştigătorul premiului I la Secţiunea Sănătate.
Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 176 de proiecte înscrise anul acesta în competiţie.
Premiile I, pe secţiuni, au fost revendicate după cum urmează:
- Educaţie, Învăţământ, Cercetare – Fiecare copil în grădiniţă, Asociaţia Ovidiu Rom,
- Artă şi Cultură- LiterNet.ro (2011), Asociaţia LiterNet,
- Apărarea drepturilor individuale/colective- Campania de advocacy "Apel pentru
- indemnizaţia mamelor", Asociaţia M.A.M.E.,
- Comportament civic şi participare publică – Hospice la Bucharest International Marathon, Hospice Casa Speranţei,
- Sănătate – Vodafone România şi SMURD – Parteneriat pentru viaţă – Soluţia de Telemedicină, Fundaţia pentru SMURD,
- Incluziune socială – Şcoala diversităţii- sectorul 5, promotor al educaţiei incluzive şi non discriminării în şcoală, Asociaţia Sfântul Stelian şi Big Build 2011, Habitat for Humanity România,
- Servicii de asistenţă socială – Centru de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi, Fundaţia Inimă de Copil,
- Protecţia mediului – Plantăm fapte bune în România, EcoAssist şi Curăţenia de Toamnă în Grădina Botanică, Asociaţia Team Work,
- Dezvoltare economică şi socială – ECO H2O – Prima staţie de epurare ecologică, Mihai Eminescu Trust,
- Proiecte pentru Tineret- RoJAM – Fă următorul pas!, Organizaţia Naţională Cercetaşii României,
- Proiecte şi campanii de Voluntariat – Big Build 2011, Habitat for Humanity România.
La secţiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul LiterNet.ro (2011), implementat de Asociaţia LiterNet.
Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din România, realizat de Hope and Homes for Children România a câştigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate a fost acordat proiectului ECO H2O – Prima staţie de epurare ecologică, a celor de la Mihai Eminescu Trust.
Premiul pentru Originalitate a fost câştigat de Limonada lui Iulian, proiect realizat de Asociaţia BENEVA, iar la Proiecte şi campanii de CSR, premiul I s-a dus la Asociaţia Ovidiu Rom şi Carrefour pentru Fiecare Copil în Grădiniţă.
La secţiunea Programe sunt doi câştigători ai premiului I: Sprijinirea/ construcţia şi dotarea, la nivel naţional, a centrelor de formare SMURD, Fundaţia pentru SMURD şi HOSPICE Casa Speranţei, 2 decenii de Îngrijire Paliativă în România, proiect realizat de Hospice Casa Speranţei.
Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, acordat pentru al doilea an în cadrul Galei, a fost oferit organizaţiei Policy Center for Roma and Minorities.
Cu ocazia ediţiei aniversare, premiile speciale oferite de către Fundaţia Gala Societăţii Civile s-au dus către marii finanţatori ai sectorului non-profit, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea societăţii civile: Cee Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundaţia Soros România, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Comisia Europeană, Norway Grants and EEA Grants, Swiss-Romanian Cooperation Programme (Programul de Cooperare Elveţiano- Român) şi Romanian-American Foundation.
Festivitatea de premiere a avut loc la Opera Naţioanală Bucureşti şi a fost prezentată de Paula Herlo şi Alex Dima, seniori corespondenţi ai Ştirilor ProTv. Evenimentul a reprezentat un prilej de întâlnire pentru aproape 1.000 de reprezentanţi ai sectorului non-profit, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului neguvernamental, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, dar şi reprezentanţi ai sectoarelor public şi privat şi, bineînţeles, jurnalişti.
Pentru mai multe informaţii despre eveniment, câştigători şi proiectele înscrise în competiţia din acest an puteţi accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.
Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor zece ediţii ale Galei Societăţii Civile au fost înscrise în competiţie peste 1.300 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice. Încă de la prima ediţie, când au fost înscrise 38 de proiecte în competiţie, misiunea Galei a rămas aceeaşi, aceea de a promova şi premia activitatea sectorului non-profit.
Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei “Gala Societăţii Civile”, part of Millenium People.