Via Transilvanica se extinde către regiunile istorice ale României. Un nou tronson în județul Brașov

La sfârșitul lunii martie, Asociația Tășuleasa Social dădea startul unei noi etape importante în dezvoltarea Via Transilvanica, traseul ce leagă diverse regiuni ale României și care este deja o atracție internațională. Acum câteva zile, s-a inaugurat un nou tronson din cadrul proiectului, numit „Terra Borza Teutonica”, în localitatea Viscri, județul Brașov.
Încă 170 de km la traseul deja existent
Tronsonul „Terra Borza Teutonica” o să adauge aproximativ 170 de kilometri la traseul deja existent, ce aduce în prim-plan 14 localități din județul Brașov. Printre acestea se numără Bunești, Jibert, Zărnești, Bran și Moieciu, care vor fi conectate la cei 1.400 de kilometri deja parcurși de drumeți și bicicliști din întreaga lume. Lucrările demarează cu activități de curățare și ecologizare, iar pe parcurs vor fi instalate borne de andezit sculptate manual, care vor marca fiecare kilometru de pe traseu.
Cât de important este acest proiect
Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, subliniază importanța acestui proiect, care se află într-o continuă expansiune. Organizația își propune să extindă Via Transilvanica în toate regiunile istorice ale României în următorii 20 de ani. În 2024, traseul atrăgea peste 30.000 de turiști din diverse colțuri ale lumii.
„Am lucrat mult la această strategie de 20 de ani și suntem pregătiți să facem față provocărilor. În ultimii ani, vedem cum România începe să se dezvăluie prin acest proiect. Dacă în doar 7 ani am dus Via Transilvanica la acest nivel, îmi imaginez ce putem realiza împreună în următorii 20 de ani”, spune Alin Ușeriu.
Asociația Tășuleasa Social lansează un apel către toți cei care doresc să susțină acest proiect să se implice prin donații, sponsorizări, redirecționarea impozitelor sau prin activități de voluntariat. Proiectul, care este realizat exclusiv din fonduri private, continuă să se extindă și să aducă o schimbare pozitivă în comunitățile pe care le străbate.
CITEȘTE ȘI: Angajați și antreprenori: care sunt lecțiile pe care le putem învăța unii de la alții
Foto: Andrei Moldovan