Să fim creativi cât mai des cu putință!
ReeAnimation Studio, viitorul Pixar din Transilvania
Cum s-a născut ideea de a înființa studioul de creații video ReeAnimation? Din dragoste pentru animație, ilustrație și artă în general, dar și din dorința finanțatorului (Dan Maşca) de a crea valoare artistică locală și nu numai. Afacerea a început cu o mână de oameni, artiști de „meserie”, care au lucrat la diferite proiecte mai mici, nu neapărat în zona animației.
A urmat un serial animat, „Luzării”, după care au încercat marea cu degetul creând „Aetas” – lungmetraj de animație 2D. Din lipsă de fonduri, acesta a fost pus în aşteptare. A urmat o serie de proiecte, unele mai mici, altele mai mari – din zona de videoclipuri animate și video gaming (Pixies, Vlad Dobrescu, Dr. Mo, Time Dude). Un mix de proiecte comerciale și pro-bono care i-au ținut pe acest drum creativ al animației.
Echipa s-a format în timp și cu răbdare, spune Barbu Hărşan – Team Leader ReeAnimation.
„Este un domeniu în care activează un număr mic de oameni, la noi în țară, așadar nu este ușor să găsești oameni buni și mai ales pasionați”, explică acesta.
El definește creativitatea ca „un element absolut necesar omului”, care îl impulsionează să meargă înainte, fiind unul dintre motoarele societății ce se manifestă pe multe planuri din viața de zi cu zi.
„Cu cât reușim mai mult să avem un aport creativ în societate, și implicit la nivel personal, cu atât vom fi mai împliniți. Așadar, consider creativitatea de o importanță vitală în viața și dezvoltarea noastră. Recomandarea mea ar fi să fim creativi cât mai des cu putință și cât mai eficient”, consideră Barbu Hărşan.
Pe viitor, planul pentru ReeAnimation presupune o extindere. Echipa își propune să devină cunoscută pe plan național și chiar internațional. Și dacă urmăriți produsele lor, vă veți da seama că au toate ingredintele pentru a reuși.
„Am dori să ajungem Pixar de Transilvania într-un viitor nu foarte îndepărtat. Să punem România din nou pe harta animației internaționale împreună cu alte studiouri care activează în domeniu”, punctează Barbu Hărşan.
Articol preluat din numărul 244/februarie 2018 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici.