Scrisoarea de intenţie care îti poate garanta prezenţa la un interviu
Iată în continuare câteva sfaturi care pot face ca aplicaţia ta să fie remarcată de persoana care se ocupă de recrutare.
În primul rând, scrie o scrisoare de intenţie creativă şi care să fie uşor de citit. Totuşi, ai grijă să nu exagerezi în descrierea pe care ţi-o faci, deoarece o scrisoare care cuprinde o multitudine de calităţi ale candidatului ar putea ridica semne de întrebare pentru recruiter şi ar putea face ca aplicaţia ta să nu reuşească.
Când redactezi o scrisoare de intenţie, ai grijă ca adresantul să fie persoana care se ocupă de procesul de recrutare. Dacă numele persoanei de contact nu este specificat în anunţul de angajare, încearcă să afli numele acesteia, fie sunând la companie, fie scriind un mail. O astfel de mişcare poate să te pună într-o lumină favorabilă în ochii recruiter-ului, deoarece ai depus un efort suplimentar celorlalţi candidaţi şi arăţi că eşti cu adevărat interesat de acel job, potrivit Business Insider.
Nu menţiona ceea ce este deja prezent în CV. O scrisoare de intenţie are ca scop prezentarea acelor abilităţi care fac din tine candidatul ideal pentru job-ul scos la concurs.
Ţine minte că scrisoarea de intenţie este, până la urmă, un document profesional. Aşa că nu încerca să fii extrem de creativ în mesajul pe care vrei să îl trimiţi potenţialului angajator. Totuşi, un mesaj extrem de creativ redactat într-o scrisoare de intenţie ar putea reprezenta o soluţie pentru cei care aplică la un job al cărui domeniu de activitate este publicitatea sau creaţia publicitară.
Totodată, ai grijă ca scrisoarea ta de intenţie să nu fie mai mare de o pagină, iar pe parcursul acesteia demonstrează că ţi-ai făcut temele: arată că ai diferite cunoştinţe despre companie şi obiectivele acesteia şi prezintă cum ai putea tu să ajuţi compania să atingă ţelurile propuse.
De asemenea, ai putea să prezinţi calităţile şi experienţa care te ajută să îndeplineşti cele mai importante cinci criterii prezentate în anunţul de angajare.
Încheie scrisoarea de intenţie cu o declaraţie privind ceea ce urmează să întreprinzi în următoarea perioadă. Spre exemplu, ai putea să precizezi că în două săptămâni vei contacta recruiter-ul pentru a vedea stadiul în care se află aplicaţia ta. Deşi o astfel de mutare ar putea să nu fie pe placul oamenilor de recrutare din România, un CV bun, coroborat cu o scrisoare de intenţie realizată corespunzător şi o personă hotărâtă îl pot determina pe recruiter să îţi ofere şansa să participi la un interviu de angajare.