Viitorul poate fi resetat de forța civică!
În anul centenarului, „Forța civică a femeilor” este un demers social și editorial unic pentru comunitatea femeilor care schimbă în bine această țară, făcând-o mai suportabilă și chiar mai frumoasă.
Sunt femei responsabile, implicate social, cărora le pasă de lumea în care trăiesc, modele inspiraționale autentice, credibile, tangibile, care demonstrează pe termen lung că succesul este muncit, înțeles și asumat.
Sunt femei care au mutat munții din loc prin puterea voinței și printr-un simț civic exemplar, chiar dacă sau mai ales pentru că viața le-a încercat dincolo de limite.
Sunt eroine anonime care schimbă lumea, discret, dar esențial, prin forța lor interioară, fără să se mai plângă de contextul nefavorabil.
Andreea Paul, coordonatoarea volumului, președintă a Inițiativei pentru competitivitate – INACO, un think-tank care militează pentru creșterea continuuă a competitivității economice românești, a pornit acest demers din credința într-o a cincea putere a statului român – forța civică și a societății în general.
„Chiar dacă pare paradoxală conexiunea dintre competitivitate și filantropie, CSR, implicare, voluntariat – această legătură este în fapt una obligatorie pentru evoluția unei societăți contemporane.”
Acum un deceniu, Michael Porter – părintele strategiilor de competitivitate la nivel macro și microeconomic de la Harvard Business School – dedica trei capitole din cartea sa „On competition” rolului filantropiei și al responsabilității sociale corporative ca sursă de valoare adăugată și potențator de avantaje competitive, atât pentru o companie cât și pentru o națiune.
Același autor integrează progresul social ca factor de competitivitate și publică anual un raport global dedicat temei la Institute for Strategy and Competitiveness al Harvard Business School.
Așadar, forța civică a românilor poate reseta jocul decizional și mediatic prin implicarea la maxim a cetățenilor și prin participarea la dezbaterea publică folosind canalele de social-media.