Blue Monday 2019: Ghid de supraviețuire pentru cea mai deprimantă zi din an (și nu numai)
Luni, 21 ianuarie 2019, este Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an. Revista CARIERE îți vine în ajutor cu un ghid pentru fericire, pentru a-ți fi mai bine în general, nu numai în această zi.
Cu mai bine de un deceniu în urmă, Cliff Arnall, care la momentul respectiv era psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff, a fost cel care a publicat o ecuație pentru a determina care e cea mai deprimantă zi din an.
El a luat în calcul mai mulți factori, printre care se numără vremea (W), datoriile (D), salariul (d), cât timp a trecut de la Sărbătorile de iarnă (T), în cât timp se spulberă rezoluțiile de Anul Nou, nivelul motivației (M) și nevoia (Na) de a te mobiliza.
Așa a găsit răspunsul: a treia zi de luni a lunii ianuarie este cea mai deprimantă zi din an, potrivit calculelor acestuia. Iar în 2019, aceasta e azi, 21 ianuarie, transmite news.com.au.
BLUE MONDAY 2019: GHID PENTRU FERICIRE
Obiceiuri pentru fericire: „Fericirea este zilnică, asemenea luminii”, scria Adrian Pintea. În acest articol îți prezentăm câteva obiceiuri ușor de deprins ca să te conectezi mai ușor cu tine însuți și cu cei din jur. Ca să-ți luminezi fiecare zi a vieții tale.
Cum recunoaștem oamenii autentici: La baza funcționalității se află autenticitatea, pentru că funcționează bine numai ce este în acord cu sine. Și numai ce este în acord cu sine poate fi în acord și cu toate celelalte. Nu degeaba plopul nu face pere și nici răchita micșunele.
Ești cinstit cu fericirea ta? Câtă conștiință de sine avem, cât înțelegem cum funcționează viața și cât suntem de pregătiți să înțelegem și să prețuim binele ce am vrea să ni se întâmple? Fericirea se poate baza numai pe adevăr, pentru că numai adevărul funcționează. Fericirea se află în cum știm să ne bucurăm, nu în ce avem. Putem fi fericiți dacă ne luăm fericirea în serios.
Despre Burnout. Știi ce să pui pe foc, ca să nu arzi de tot? Tu știi care sunt resursele de care ai nevoie și ai grijă să le refaci?
Ce este înainte de depresie? Cum ne îngrijim de sănătatea noastră emoţională, ce să facem ca să nu ajungem la depresie şi cum poate fi creată o cultură organizaţională care să ofere tuturor angajaților un spaţiu de siguranţă psihologică.
A apus era workaholismului? Ideea despre muncă a trecut de la lucrul rațional, «muncesc ca să câștig bani», la o stare emoțională, «muncesc ca să fiu fericit cu totul».
Stresul e o realitate cu multe feţe – nu e întodeauna rău și de evitat: Luiza Spiru, președinta Fundației „Ana Aslan International”, ne îndeamnă să schimbăm lentila atunci când ne gândim la ce ni se întâmplă.
Ce înveţi din călătorii? Oamenii călătoresc acum ca nomazii de altădată: pentru explorare, pentru descoperire de sine şi de alţii, pentru senzaţii, pentru depăşirea limitelor, pentru a lăsa deoparte grijile şi îndatoririle de serviciu, dar fără a le „dez-conştientiza”, pentru a se bucura de natura şi de creaţiile omului, pentru a se mira, minuna, întreba, afla, conecta cu sine şi cu ceilalţi.
Self-leadership strategic. Este starea de bine o iluzie? Cum să-și formezi ritualuri de regenerare a energiei, care îți îmbunătățesc starea fizică, emoțională, mentală și spirituală.
Este importantă yoga pentru starea noastră de bine? Yoga este una dintre metodele prin care ne putem menține starea de bine.
Educația financiară nu este despre bani, ci despre viață: Despre relația copiilor (și a părinților) cu banii.