Lucrăm din ce în ce mai multe ore pe săptămână
Studiul, realizat pe un eșantion de 9.700 de persoane din întreaga lume cu vârsta cuprinsă între 18 și 67 de ani, aproape jumătate (46%) dintre manageri spun că lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, în timp ce un procent de 40% au declarat că numărul de ore lucrate într-o săptămână a crescut în ultimii ani.
Citește și „Puţin şi bun”, de astăzi şi în vieţile noastre
Cel mai greu este pentru managerii americani și pentru cei mexicani. 58% dintre managerii americani și 61% dintre managerii mexicani se plâng că lucrează peste 40 de ore pe săptămână. Situația este mult diferită de cea din China, unde doar 19% dintre manageri au confirmat că săptămâna de lucru depășește 40 de ore.
Studiul a mai scos la iveală că angajații care sunt părinți lucrează mai multe ore pe săptămână decât angajații care nu au copii. În rândul managerilor care au copii, 41% dintre cei care lucrează pe program full-time au observat că numărul orelor petrecute la birou a crescut în ultimii cinci ani, față de 37% dintre managerii care nu au copii, dar care se plâng de aceeași problemă.
Citește și Angajatul fericit se cunoaște de dimineață
Dată fiind situația, nu mai este nicio surpriză faptul că o treime dintre angajații full-time la nivel global reușesc din ce în ce mai greu să mențină un echilibru între viața profesională și cea personală.
Pe de altă parte, deși mulți angajatori spun că apreciază timpul flexibil, un procent de 10% dintre angajații americani care au avut un program de lucru flexibil spun că au trebuit să plătească un preț mult prea mare pentru el: când a venit momentul unei promovări, au fost refuzați.
Citește și Am evoluat sau am rămas aceiaşi?
În acest context, un lucru înțelept din partea companiilor ar fi să-și regândească politicile referitoare la programul flexibil dacă vor să-și păstreze angajații. Mai mult de două treimi dintre respondenți au afirmat că ar lua în considerare să-și dea demisia dacă șeful nu le-ar permite să aibă un program flexibil.