Maderoterapia – tehnica de masaj care echivalează cu o oră de sală!
Una dintre variantele în care relaxarea și efortul fizic se îmbină perfect este maderoterapia. Este o tehnică de masaj ce provine din America de Sud, iar fiecare sedință echivalează cu o oră petrecută pe banda de alergare! Este o procedură nouă în România, însă efectele sunt vizibile imediat, chiar și după o singură ședință!
Maderoterapia este o tehnică de masaj din America de Sud, utilizată în remodelarea corporală, în recuperare fizică și reabilitare. Este folosită pentru a modela și relaxa corpul, cu ajutorul unor instrumente din lemn. Considerată o tehnica holistică, capabilă să stimuleze și să echilibreze energia, maderoterapia reduce nivelul de stres și ameliorează durerile musculare.
„Este o tehnică nouă, pe care acum încercăm să o implementam pe piața din România. Implică aplicarea unui masaj folosind diferite ustensile din lemn, concepute special pentru a se adapta la diferite zone ale corpului. Lemnul face parte din cele 5 elemente ale Pământului, elemente care se referă la puterea naturii (QI), energia vitală. Această terapie realizează un echilibru perfect al organismului. La început, materialele folosite pentru maderoterapie au fost rustice și greoaie, iar din cauza formelor și greutății lor erau dificil de aplicat, dar de-a lungul anilor aceste instrumente au fost rafinate și au fost pregătite pentru a stimula fiecare zonă a corpului, fără a provoca leziuni ale țesutului", explică Dana Hula, expert practician în terapii corporale și terapii complementare.
Efectele maderoterapiei sunt de zece ori mai puternice decât cele ale unui masaj clasic. La fel și beneficiile! Este masajul ideal pentru persoanele extrem de ocupate, care au o muncă sedentară. „Se recomandă cel puțin două ședințe pe săptămână, astfel încât, în cazul persoanelor cu anumite boli fizice precum dureri de gât, spate, dureri articulare sau spasme musculare – terapia să dea efectele maxime, iar problemele să se amelioreze și chiar să dispară”, punctează Dana Hula.
Maderoterapia este o tehnică ce se adresează atât femeilor cât și bărbaților, iar pentru un tratament complet sunt necesare cel puțin 15 sedințe. Cele mai mari avantaje însă sunt legate de remodelarea corporală! „ Pentru doamne, mai ales că ne apropiem de sezonul cald, maderoterapia este o … comoară. Nu numai că ajută la eliminarea stresului și echilibrare energetică, dar după fiecare oră petrecută la masaj, efectul este același ca și cum ai petrece o oră în sala de fitness. Are o influență directă asupra dinamicii fluidelor favorizând drenajul și regenerarea țesuturilor. De asemenea, ajută și la întinerirea pielii. Cu alte cuvinte, cu o oră de masaj se pot obține o stare a organismului mai bună, relaxare dar și o ..remodelare corporală. Practic, în două luni putem avea corpul visat ”, mai spune expertul terapii corporale și terapii complementare.
Maderoterapia se practică în acest moment în București doar în două cabinete de recuperare și remodelare. Însă Dana Hula a început un program de cursuri intensive pentru terapeuții acreditați, tocmai pentru a promova acest tip de terapie care este benefică și pentru terapeuți, deoarece această tehnică reduce epuizarea fizică și problemele articulațiilor, previne încălzirea mâinilor și protejează în mod egal de blocaje energetice.
Dana Hula profesează ca practician în terapii corporale şi terapii complementare de peste şapte ani, iar în prezent îşi continuă studiile în terapii manuale mixte și chiropractică. În 2012, a pus bazele unui concept nou terapeutic, denumit Bamboo Therapy – accesând o nișă aparte în domeniul terapeuticii, nu foarte exploatată în țară, în acel moment. A instruit peste 300 de terapeuți, atât în țară, cât și în străinătate. Recent, s-a reîntors din Anglia și a reînceput formarea și instruirea terapeuților din țară pe proceduri și tehnici inedite.
INSTRUMENTE MADEROTERAPIE:
Instrumentele utilizate în maderoterapie sunt concepute pentru a se potrivi cu diferite părți ale corpului și sunt realizate din lemn, deoarece este unul dintre cele cinci elemente ale naturii, care a fost folosit de către culturile orientale în scopuri terapeutice.
Există mai multe instrumente pentru un anumit scop. De exemplu: rollerul formator stimulează sistemul circulator și limfatic şi facilitează eliminarea celulelor adipoase. Rollerul Cóncavo este utilizat pentru a activa sistemul circulator și limfatic şi stimulează cauzele de bază ale sistemului nervos periferic de relaxare, copa Sueca este utilizată pentru a trata grăsimile localizate pe talie, fese, coapse și abdomen, iar paleta modelatoare ajută la eliminarea toxinelor. Forma anatomică permite lucrul în zonele cele mai dificile și delicate ale pielii pacientului.