Manageri de top au investit în fiecare zi timpul necesar pentru o pauză de prânz departe de birou
Totul pentru a-şi inspira şi motiva echipele să profite de pauză de prânz şi să-şi asigure astfel şansele la o viaţă sănătoasă.
Conform studiilor Edenred (companie emitentă de carduri şi tichete de beneficii extrasalariale), 56% dintre angajaţii din România acordă mesei de prânz mai puţin de 30 de minute spre deosebire de ţări precum Belgia, Spania, Suedia sau Franţa (unde doar 23% dintre angajaţi alocă mai puţin de 30 de minute pauzei de prânz).
“În păstrarea stării de sănătate, obiceiurile alimentare au o importantă la fel de mare că şi calitatea alimentelor. Renunţarea sistematică la micul dejun, mâncatul în fugă la prânz şi excesele la cină sunt puternic destabilizatoare pentru organism. Mâncatul la birou (aşa numitul "desk-dining"), un fenomen din ce în ce mai întâlnit, este nociv atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru sănătatea mentală, întrucât este un factor agravant în alienare socială şi depresie”, spune Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, cu multiple preocupări în domeniul nutriţiei şi în promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Afecţiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare sunt la cote alarmante, iar una din principalele cauze este nutriţia incorectă, generată de obiceiuri alimentare nesănătoase.
#Haila1laMasă ! – Lead by Example este campania prin care, prin puterea exemplului personal, pauza de prânz nu este un lux, ci un obicei simplu dar absolut necesar pentru o viață echilibrată și sănătoasă.