Relaxare in Bucuresti, cand nu ai timp de concediu
De exemplu, Health Club 22nd Floor din cadrul InterContinental Bucuresti este o optiune buna de relaxare dupa o zi obositoare de munca, dar si ca alternativa la vacanta. Cei ce ajung la acest centru pot alege piscina, gym-ul, relaxarea pe terasa, sedintele de sauna sau de masaj, alaturi de fructe si racoritoare de la barul special amenajat. „Iar privelistea si inaltimea sunt inegalabile, atat in timpul zilei, cat si seara, deoarece confera relaxare si o stare de bine pe care oaspetii ne spun ca doar aici le pot avea”, spune Dana Chiriac, Marketing & PR Manager, InterContinental Bucuresti. Pe perioada verii, exista si pachete cu acces pentru o zi, si tratamente sau masaje de relaxare, special pentru acest tip de clienti.
Pentru oaspetii hotelului, accesul la Health Club 22nd Floor este gratuit. Aceleasi servicii (sala, piscina, Jacuzzi sau sauna uscata/ umeda) sunt disponibile contra cost si pentru cei care nu sunt cazati, dar isi doresc cateva ore de relaxare la inaltime.
Managementul hotelului a observat ca masajele de relaxare si abonamentele cu intrare zilnica sunt foarte cautate, motiv pentru care le-au si combinat in doua pachete speciale: „Fresh Summer”, care includ o zi de acces si doua masaje la alegere.
Legat de abonamentele la Health Cub 22nd Floor de la InterContinental, clientii opteaza initial pentru perioade scurte de 1-3 luni, dupa care isi prelungesc abonamentele. Toate variantele de abonamente ofera acces la toate facilitatile clubului: piscina, fitness, sauna uscata/umeda, Jacuzzi, terasa&bar.
„Masajele reprezinta o optiune separata ca pret, in functie de tipul lor. Am lansat recent un meniu cu opt tipuri de masaje – de relaxare, antistress, facial, de energizare, de revigorare, de detoxifiere, scrub si pentru relaxarea picioarelor. Dintre toate acestea, masajul de relaxare (Aroma Well-Being) este cel mai apreciat de clientii nostri”, spune Dana Chiriac.
In general companiile multinationale sunt preocupate de starea de bine a angajatilor si ii motiveaza pe acestia si cu astfel de pachete de relaxare. InterContinental Bucuresti are si optiunea de pachete corporate la HealthClub 22nd Floor. Este vorba fie de multinationalele care au birouri in apropierea Hotelului InterContinental, fie de cele cu care exista contracte pentru cazare si doresc sa promoveze serviciile centrului pe intranetul companiilor catre angajati.
Romanii, interesati de viata sanatoasa
Romanii au devenit interesati si de alimentatie sanatoasa si de un alt stil de viata, insa adoptarea schimbarii e mai dificila, mai ales pentru cei cu un nivel de viata mai scazut. Asta daca vorbim la nivelul intregii populatii. Sigur ca pentru cei cu un nivel de venit peste medie este mai usor, pentru ca toate aceste schimbari implica si costuri. „Am sesizat aceasta tendinta de cativa ani, tot mai multi oaspeti fiind interesati de meniuri usoare, cu salate, peste, fructe de mare si de aceea suntem pregatiti in permanenta, in meniurile restaurantelor, cu astfel de optiuni”, spune Dana Chiriac.
Solutii pentru o alimentatie echilibrata
Pentru companiile care organizeaza evenimente la InterContinental pe perioada verii exista o oferta de vara cu pauze racoritoare pe terase, constand in ice tea, limonada, ice granita, sorbet sau ice coffee – toate preparate in casa. Iar pranzul bufet, la alegerea bucatarului sef, include o varietate de salate, alaturi de felurile principale, special concepute pentru perioada calduroasa.
La Braseria Corso, in fiecare dimineata, la micul dejun, se ofera oaspetilor fresh-uri de fructe si legume pregatite pe loc, fructe proaspete, branzeturi si miere produse local. Apoi, o parte importanta a bufetului de pranz o constituie salatele si preparatele facute pe loc, precum si deserturile preparate in casa, tartele cu fructe sau sorbet, limonada sau ceaiul cu gheata.
La Restaurantul Modigliani, deschis seara, bucatarul sef Alfonso Salvaggio a relansat meniul à la carte cu specific italian, care include salate si branzeturi proaspete, paste de casa si peste.
In plus, in fiecare seara, pe langa meniul à la carte, clientii pot alege peste proaspat, care se prepara pe loc si este servit filetat, cu legume.
Pentru cei care calatoresc cu copiii sau iau masa impreuna cu ei, exista un meniu special, lansat recent in toate hotelurile si resorturile InterContinental din lume, gandit de respectata nutritionista Annabel Karmel impreuna cu Theo Randall, celebru bucatar sef la InterContinental Park Lane, care are acum propriul restaurant in cadrul hotelului londonez.