Afaceri imobiliare in galop
A calarit prima data la varsta de 14 ani, la clubul sportiv Olimpia, cand ingrijea caii seniorilor si profita de momentele cand ii scotea de la grajd pentru a calari. "La 14 ani, am inceput sa fac pentatlon modern. In acea perioada, noi, copiii, scoteam caii de la grajduri pina la terenul de antrenament si le faceam incalzirea. Dupa ce se antrenau seniorii, ii duceam inapoi la grajd. Fireste, profitam de momentele cand ii scoteam de la grajd pentru a calari. Atunci am inceput sa iubesc caii. Calul de care aveam eu grija era cel mai curat, stralucea de curatenie".
Insa, la un moment dat, scoala a trebuit sa fie pe primul plan, iar Andrei Sandu a trebuit sa renunte la aceasta pasiune pentru o perioada de… 20 de ani. "Dupa un an in care m-am antrenat intr-un ritm foarte intens, cu doua antrenamente pe zi (pentatlonul fiind compus din cinci probe sportive), am renuntat la sport in favoarea scolii. Au trecut 20 de ani pana cand m-am urcat din nou pe cal, de aceasta data insa a fost vorba de un angajament pe termen lung".
De pe cal, la birou
Ca si in cazul multor altor sporturi, si in echitatie ai mereu ceva de invatat. Aproape zilnic, inainte de inceperea programului de lucru sau dupa program, Andrei Sandu incearca sa dedice pasiunii pentru calarit cateva ore la Corbeanca, locul in care isi tine caii. "Nu exista un moment in care poti spune: gata, de acum stiu tot, pentru ca oricat de multe stii in acest sport, mai ai mereu de invatat. In ultimii doi ani am invatat cel mai mult, pentru ca mi-am cumparat propriul cal cu care ma pregatesc pentru concursuri de amatori la sarituri peste obstacole".
Cand trebuie sa-si organizeze timpul, directorul de la Media City isi pastreaza mereu in plan si o mica escapada la Clubul de Echitatie Hipocan Corbeanca. "Locul in care practic calaria e Clubul de Echitatie Hipocan Corbeanca. Tot aici este locul in care imi tin in pensiune si calul. Uneori, merg in fiecare zi, alteori nu ajung timp de o saptamina. Se intampla cateodata sa merg dimineata la 8 pentru ca la 9 sa fug la birou (nu pe cal, desigur) sau sa plec de la birou direct la club, unde calaresc pana pe la 8-9 seara… Cert e ca orele petrecute la Corbeanca sunt pentru mine un excelent debuseu".
Intamplari la ceas de seara
La capitolul situatii amuzante, Andrei Sandu nu o sa uite curand o intamplare petrecuta la ceas de seara. "Ooo, amintiri sunt multe si pentru unii poate nesemnificative. Imi amintesc, de pilda, cum am cazut prima data, eram in afara clubului, faceam galop pe camp cand calul s-a gandit sa schimbe brusc directia, eu continuandu-mi drumul inainte… Sau, cand am plecat la camp, iar afara era intuneric. M-am ratacit si am reusit sa ma intorc abia dupa patru ore. Sunt extrem de multe intamplari care se aduna, calaritul e un sport spectaculos pentru cine il practica, insa in exterior nu se vede, de obicei, decat o perfecta armonie intre sportiv si cal".
In prezent, Andrei Sandu este accidentat insa marturiseste ca se abtine cu greu sa nu se urce pe cal. "Din pacate, chiar acum sunt accidentat la genunchiul drept, a fost cel mai stupid accident care se putea intampla, chiar cand ma urcam pe cal… nici nu l-as putea numi accident petrecut la calarie. Am facut doar o miscare foarte brusca si mi-am rupt mai multe ligamente. Urmeaza sa ma operez si recuperarea va dura mai multe luni. Asta nu inseamna insa ca nu astept cu nerabdare sa ma intorc la pasiunea mea. De fapt si acum merg la club si cu greu ma abtin sa ma urc pe cal chiar si in aceasta stare".
"Regret ca si ziua mea are doar 24 de ore"
Practicat ca forma de miscare, calaritul este considerat de Andrei Sandu o activitate care te solicita atat fizic, cat si metal. Insa, se pare ca in final merita, echilibrul perfect de vointa intre sportiv si cal si interactiunea atat fizica, cat si emotionala cu calul fiind experiente deosebite. "Mi-a placut mereu sa fac sport. Pregatirea pentru concursul de sarituri, fie si pentru amatori, e o activitate extrem de solicitanta, atat fizic, cat si mental, insa cu siguranta acopera nevoia de miscare a oricui. E greu sa explici cat de mult te relaxeaza acest sport si ce mult inseamna interactiunea si echilibrul de vointa cu calul. La fel, cat de mult inseamna sa ai in preajma oameni cu aceeasi pasiune cu care sa impartasesti experiente".
Fire activa, Andrei Sandu schiaza, inoata, calatoreste si, in general, face ceea ce-i place. De aici si regretul ca si ziua lui are tot doar 24 de ore. "Imi place sa calatoresc, sa schiez, sa inot, toate acestea le practic cu atat mai multa pasiune cu cat le ofer si impartasesc cu copiii mei, pe masura ce ei cresc. De fapt, cred ca toata viata mi se desfasoara intre multiple hobby-uri, deci as putea spune ca sunt un om implinit. De la timpul pe care mi-l petrec cu copiii, trecand prin cel pe care il petrec cu colegii la firma, sau facand planuri cu partenerii de afaceri si ajungind la momentele in care fac sport sau in care calatoresc, toate sunt situatii in care fac ceea ce imi place. Singurul regret e acela ca si ziua mea are doar 24 de ore si ca mereu trebuie sa tai de undeva pentru a face altceva…".