Sondaj: Să lucrezi remote sau la un birou cu spații de relaxare?
Posibilitatea de a lucra remote (de acasă sau de oriunde altundeva) este un beneficiu din ce în ce mai popular. Totodată, unele companii se străduiesc să ofere spații de relaxare angajaților la birou, în încercarea de a atenua efectul senzației de suprasolicitare la job.
În fapt, un român din cinci spune că a acceptat cel puțin o dată de-a lungul carierei un job mai prost plătit, iar doi din cinci spun că ar fi dispuși să accepte un job pe mai puțini bani în schimbul altor avantaje pe care le consideră mai valoroase.
Programul de lucru mai lejer și flexibil, alături de posibilitatea de a lucra de acasă, reprezintă principalul motiv pentru care 22% dintre respondenții unui sondaj realizat de BestJobs care sunt dispuși la o astfel de schimbare ar da jobul actual pe unul cu salariu mai mic.
Pe de altă parte, o altă cercetare de piață, realizată de această dată de ESOP Consulting, arată că una dintre tendințele în amenajarea birourilor în 2019 este aceea că spațiile de lucru devin mult mai „playful”, mai deschise către joacă și informal.
Astfel, sălile de meeting și de recepție vor continua să fie reinventate, vor apărea din ce în ce mai multe spații neconvenționale care întăresc spiritul de comunitate în interiorul clădirilor de birouri.
Ba mai mult, designerii pariază în 2019 pe săli de meeting asemănătoare unor cafenele confortabile, cu mobilier în forme, culori și texturi naturale, cu perne mari în loc de scaune, utilate cu mașini de cafea, consumabile pentru ceai etc.
Prin urmare, vă provocăm să răspundeți la următorul sondaj. Ce preferați: lucru remote sau birouri ”playful”?