A apărut noul număr al Revistei CARIERE
În ediţia de noiembrie, Revista CARIERE te inspiră cu articole pe o temă curajoasă, o premieră în presa românească: Criza de la mijlocul carierei. Unde te duce a doua curbă profesională? Depinde doar de tine să o menții sau să intri în declin profesional și personal.
COVER STORY
Mid-career crisis – Care e termenul de valabilitate al unui profesionist pe piața muncii?
Este marginalizarea profesională pe motiv de vârstă o formă de discriminare? Îmbrăcată sub diverse forme – ești over qualified, nu mai corespunzi standardelor profesionale, audienței sau politicii companiei – toate pot fi regăsite în România atunci când depășești ingrata vârstă de 40 de ani. În condițiile actualei crize de forță de muncă și de talente, cine își mai permite să țină profesioniștii pe margine? Cum se va reconfigura politica de resurse umane în aceste condiții? Am invitat manageri, specialiști în coaching și resurse umane care să vorbească și să demonteze acest tabu socio-profesional care poate submina cariera unui profesionist.
Maratoanele te pregătesc pentru EUL care vrei să fii
Am stat de vorbă cu câțiva români care participă la maratoane pentru a afla cum trăiesc ei această experiență. Am descoperit povești de viață, dar și trăirile lăuntrice prin care treci atunci când ești tu cu tine, simțind pământul sub picioare și văzându-i pe alții făcând același lucru. Și te transformă ca individ, fiindcă îți depășești limitele fizicele și psihice.
INTERVIUL EDIȚIEI
Actorul de teatru și film Vlad Ivanov: „Sunt un căutător, un explorator. Pentru mine, drumul până la film e foarte important.” Cu toate că este un răsfățat al premiilor și galelor, al reflectoarelor în general, Vlad Ivanov e departe de mondenitățile aferente statutului său cinematografic – o persoană discretă, cu bunul simț al omului care și-a construit viața de la zero, prin propriile puteri.
EVENIMENTE
Cultura organizațională – CE facem, CUM facem
Ușor de spus, greu de făcut – se spune. Dar adevărul este că nu-i chiar așa ușor de spus – pentru că unele lucruri sunt contraintuitive și nu întotdeauna CE spunem este și corect. Și nu e nici așa de greu de făcut – dacă înțelegem CE avem de făcut și învățăm CUM se face.
Sănătatea şi echilibrul interior sub presiune socio-profesională
Cum menținem echilibrul între presiunea socială și viața personală? Care sunt cele mai mari provocări în materie de securitate și sănătate în muncă? Stresul socio-profesional poate genera tulburări de sănătate. Cum ne protejăm angajații? Cum ne protejam pe noi, pe cei din jurul nostru, cum ne păstrăm echilibrul pentru un stil de viață sănătos? Cum gestionăm depresia, cum ne construim starea de bine?
Despre toate acestea și despre multe alte aspecte legate de echilibrul sănătății noastre din perspectiva socio-profesională am discutat cu medici, psihologi, avocați, leaderi de opinie și, desigur, HR Manageri și General Manageri.