A apărut noul număr al Revistei CARIERE – februarie 2019!
În ediţia de februarie, Revista CARIERE te inspiră cu articole care aduc o nouă perspectivă în analiza unui concept care ne influențează pe toți – ”Cum mai muncesc românii”.
Interviul în exclusivitate, care a dat și coperta ediției, îl are ca protagonist pe Ivan Patzaichin, alegerea unanimă a redacției Revistei CARIERE pentru premiul onorific LEADERSHIP PENTRU ÎNTREAGA CARIERĂ.
„E un echilibru, o seninătate, dar și o duritate a vieții din Deltă care te marchează pe viață. Obstacolele pe care le dovedești se acumulează în tine, iar corpul tău și le amintește atunci când ai nevoie de un plus de energie. Organismul, mușchii și tendoanele tale au o memorie a lor, de care tu nu ești conștient. Trebuie să ai încredere că ea intră în funcțiune în momentele-cheie,” povestește canoistul nr. 1 al României.
Cover story
Cum mai muncesc românii – Despre felul în care muncesc românii se vorbește mai mult la extreme. Fie în registrul derizoriu al bancurilor cu Dorel, fie legitimând cultul muncii de mântuială ori al lenii din folclorul comunist „timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim”. Sau, și mai trist, al fușerelii descurcărețe care inundă rețelele sociale. Cum am ajuns de la asumarea cinstită a muncii din proverbele „Munca e brățară de aur” și „Ai carte, ai parte” la „Lasă, că merge și așa!”? Dar, mai ales, ce se află între cele două extreme ale felului în care românii muncesc. Ce îi (de)motivează, ce îi face să caute altceva, ce îi trimite pe alte meleaguri, ce îi aduce înapoi?
Work Life Choices
Interviu cu profesorul Nicolae Victor Zamfir, directorul general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și coordonatorul unul dintre cele mai importante proiecte ştiinţifice din România: ELI-NP, Centrul European de cercetare științifică.
Despre cum poți face excelență în cercetare într-o țară în care acest domeniu este tratat ca o Cenușăreasă a societății.
Interviu cu regizorul Radu Afrim
„N-am vizitat alte mări, decât pe aceea a imaginației mele”
Piesa de teatru Pădurea Spânzuraților, regizată de Radu Afrim, este una dintre cele mai comentate puneri în scenă ale momentului. Pădurea Spânzuraților este despre războaiele pe care le purtăm în inima noastră și Conștiința care ne întoarce la ceea ce suntem cu adevărat. Ce îl animă pe acest regizor de teatru român, recunoscut la nivel mondial, premiat în repetate rânduri pentru cea mai bună regie și pentru originalitate teatrală, află din interviul acordat în exclusivitate Feliciei Luca.
Employment
Angajații bumerang: De ce te-ai întoarce în compania de la care ai plecat?
Un fenomen care a luat amploare în ultimii ani, în contextul fluidizării pieței muncii și a ”războiului” pentru talentele. Care e situația în România? De ce revin unii angajații la companiile de la care au plecat? Ce îi motivează să ia decizii de acest fel? De ce companiile îi primesc înapoi? Răspundem la toate aceste întrebări (și la altele) în acest articol, în care mai puteți citi și povestea unui angajat bumerang din România.
Oportunități
Managementul talentului și talentul managementului trebuie să meargă mână în mână
Am invitat trei specialiști pentru a dezbate criza de talente din România. Vrem să aflăm cum arată situația, de fapt, și ce putem face ca să acoperim penuria de specialiști. Căci împreună, managementul talentului și talentul managementului, folosite într-un mod potrivit, vor crea efecte pozitive pentru business, cum ar fi atragerea şi reţinerea oamenilor potriviţi în organizaţie.
Inspirație
Aflați povestea Marianei Pachis, o artistă care face spectacol în nisip și care a realizat momente vizuale spectaculoase la Gala Premiilor Revistei CARIERE în 2017 și 2018, dar și pe cea a arhitectei Diana Andrei, cea care a realizat trofeele pentru evenimentul nostru de la finalul anului trecut.
Revista CARIERE (nr. 254/februarie 2019) se găsește în rețeaua InMedio și în aeroporturi. Pentru detalii legate de abonare, click AICI!