Cum reacționează creierul nostru în situații de criză și izolare. Cum să facem față avalanșei de fake-news – Podcast by Paul Olteanu
”Atunci când lucrurile se complică și situația devine amenințătoare, elefantul din capul tău scutură jos călărețul și preia controlul cu un singur obiectiv: supraviețuirea. E esențial zilele astea să ne păstrăm Călărețul funcțional și odată cu el empatia, luciditatea, moralitatea, focusul, nu doar pe termen scurt, dar, mai ales, calmul”
Cum apare panica, ce poți face tu să rămâi cât de cât în control, de ce apar atâtea zvonuri, cine sunt cei care le răspândesc și de ce. Care-s efectele secundare ale izolării în vremuri de pandemie, ce parte din creierul tău călătorește în timp și care parte nu vorbește, pentru că, pur și simplu, nu știe să vorbească.
Sunt doar câteva dintre întrebările care macină omenirea zilele acestea și la care a decis să răspundă Paul Olteanu, master trainer și executive coach specializat în comunicare, psihologie comportamentală și procese de transformare, co-fondatorul MindArchitect.ro – un site ce găzduiește podcast-uri care explorează subiecte legate de neuroștiință și de domenii conexe, folosind limbajul nostru de zi cu zi și exemple care să ușureze înțelegerea conceptelor.
”Elefantul și călărețul, în vremuri de criză”, este un podcast de urgență, înregistrat zilele trecute de Paul Olteanu ca răspuns la criza care a pus stăpânire pe țară, pe continent, pe lume, în urma declanșării pandemiei de Covid 19. A făcut asta, spune Paul, pentru a ajuta lumea să înțeleagă cum gândește creierul nostru în fața unor amenințări vitale și cum putem să gestionăm o situație negativă într-un mod constructiv.
Precizăm că, prin acest articol deschidem colaborarea cu Paul Olteanu și MindArchitect, prin care Revista CARIERE va publica periodic podcast-urile realizate de Paul cu scopul de a sprijini oameni și organizații în efortul lor de a comunica mai bine, a se cunoaște autentic și a face zi de zi pași către cea mai bună variantă a lor.