Gelateria DolciConi, afacerea de familie care vinde fericire într-o cupă de înghețată
Roxana Mihai a lucrat 20 de ani în Italia, unde a învățat gelaterie, realizând deserturile în bucătăria unui restaurant. Apoi, s-a întors în România împreună cu familia, unde a deschis un laborator de înghețată și o gelaterie. Când venea în vacanțe, în București, caută o „înghețată bună” și pentru că nu a găsit, a decis să o facă singură.
Gelateria cu rețete din Italia
În 2014 a deschis laboratorul de înghețată, pe strada Ilioara, în zona Titan, unde producea înghețată pe care o vindea în HoReCa. Până să ajungă la contracte cu restaurante, hoteluri sau cafenele, Roxana și soțul ei băteau strazile Capitalei și ofereau la degustat înghețată, în speranța că va fi apreciată.
“Îmi aduc aminte cu groază de plimbările noastre prin zonele bune ale Bucureștiului. Am bătut la picior cu cutiuța de jumătate de kilogram cu gusturi. <<Poftiți, v-am adus la degustat>>, <<Da, foarte bună înghețata. O să vă sunăm noi>>. Am dat tone de înghețată la degustat și rezultatele au fost slabe. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am deschis gelateria, ca model de franciză. Acum ne sună ei, nu îi mai căutăm noi, ba chiar îi și alegem”, spune Roxana.
La câteva luni distanță, în 2015, a deschis gelateria, pe strada Drobeta, la numărul 19. În primul an, administrarea afacerii a fost dificilă, din toate punctele de vedere, de la gestionarea costurilor pentru chirii, la găsirea de produse necesare pentru înghețată. „A fost greu să găsim produse similare cu cele din Italia ca să facem rețetele cât mai apropiate de natural, greu să găsim un lapte bun, curat, greu să găsim zahăr care să fie tot timpul la fel. Destul de greu, în general”, povestește Roxana…
Continuarea materialului o găsiți pe wall-street.ro.