Măsuri inteligente pe care să le adopți în fiecare zi pentru a avea mai multă grijă de lucruri
Dacă după ce ai călcat pe firul de la prelungitor, ai vărsat cafea pe tastatura de la laptop, ai scăpat telecomanda în acvariul peștilor, ai călcat pe o cască portabilă WiFi și clanța nu mai funcționează prea bine după ce ai trântit ușa de la bucătărie, te-ai decis că se impune o schimbare, e timpul să nu mai aștepți ca totul să se rezolve de la sine. Lucrurile se complică semnificativ atunci când în ecuație nu mai ești doar tu cu ceea ce îți aparține, ci apare și o terță parte.
Astfel, faptul că în preajma ta obiectele nu au „viață lungă” e normal să te irite la un moment dat, iar această stare se amplifică atunci când e vorba de lucrurile altora, de exemplu device-urile oferite de compania la care lucrezi. Toate aceste gadgeturi, fie că e vorba de un smartphone, un laptop, o baterie externă, o cameră foto, dacă e vorba de o industrie creativă, vor trebui la un moment dat returnate. Poate fi vorba de obținerea altora mai performante de la muncă sau de schimbarea jobului. În cazul în care la predare acestea nu mai au display-ul întreg, tastele funcționale, carcasele integrale, cel mai probabil ți se va cere să le repari sau să cumperi modele similare, complet utilizabile.
Pentru a avea parte de rezultate diferite, e necesar să acționezi diferit, deși asta înseamnă să ai grijă mai multă de lucruri. În loc să te simți vinovat de încă o stricăciune involuntară, mai înțelept e să îți schimbi atitudinea față de lucruri și să faci câteva schimbări. Poți începe cu pași mici, aparent neînsemnați pentru a crea ordine în haosul din jur și a avea mai multă grijă de obiecte.
Protecție suplimentară
Poți începe să achiziționezi folii sticlă atât pentru pentru telefonul mobil personal, cât și pentru cel de la job pentru a te asigura că display-urile lor rămân întregi după ce le scapi din mână pe o suprafață tare, cum ar fi scările. Noile modele de device-uri sunt destul de fragile, astfel încât e suficient și ca o fațetă a telefonului să se lovească de un colț de birou pentru ca ecranul să capete fisuri. Totodată, la un click distanță poți comanda și folii pentru ceas sau smartwatch, mai ales dacă mergi la sala de fitness și nu dai înapoi de la antrenamente solicitante.
Garanție suplimentară
În momentul în care îți cumperi un device nou, poți să prelungești termenul de garanție prin plata unei sume suplimentare. Toate magazinele de profil, atât în format fizic, cât și online, au o astfel de extraopțiune de care poți profita. Cu toate aceste măsuri suplimentare, esențial este să nu fii tu vinovat de „o avarie”, ci gadgetul să nu mai funcționeze, însă chiar și așa, vei plăti un preț modic pentru o eventuală reparație, direct la reprezentanță. Ba mai mult, e posibil să primești un dispozitiv nou în locul celui stricat, oportunitate de care nu ai putea avea parte în alt context.
Așadar, marile schimbări vin în etape, iar rezultatele pot fi diferite și adoptând câteva măsuri suplimentare. E o regulă generală care are o eficiență garantată.
Sursă foto: unsplash.com