Metodele eficiente prin care angajatorii pot crește productivitatea în cadrul companiei lor
Productivitatea și siguranța la locul de muncă sunt două aspecte foarte importante pe care oamenii de afaceri trebuie să le ia în calcul. Mai ales în contextul pandemic, când pregătesc întoarcerea la birou a angajaților, angajatorii trebuie să ia măsuri concrete și să se gândească la soluții care să asigure personalului condiții ideale de muncă. Iată câteva sfaturi utile care să asigure buna desfășurare a activității profesionale din cadrul oricărei companii.
Flexibilitatea programului de lucru
Pe lângă testarea regulată, în mod gratuit, a personalului, punerea la dispoziție de măști, produse de igienă sau dezinfectant, o altă soluție care ar putea să asigure o productivitate sporită este oferirea unui program de lucru flexibil. Mai precis, chiar dacă s-au întors la birou, angajatorii ar putea să mai lucreze, în anumite zile ale săptămânii, de acasă. În plus, angajatorii le-ar putea asigura un interval de muncă defalcat, adică să vină la sediu la ore diferite, pentru a evita supraaglomerarea la birou. De asemenea, ca să evite contactul cu persoanele străine și expunerea la virusuri și bacterii, pot fi încurajați să folosească mașina personală sau să fie transportați cu un mijloc de transport al companiei.
Tehnologii inovatoare care asigură siguranța angajatului și dezvoltarea businessului
Angajații sunt motorul oricărei companii, iar acest aspect ar trebui să îi determine pe angajatori să le ofere cele mai bune condiții de muncă, pentru o productivitate sporită, care va duce la dezvoltarea afacerii. Drept urmare, antreprenorii pot apela la tehnologii inovatoare, care pun personalul pe primul plan și îi asigură siguranța de care are nevoie la locul de muncă.
De aceea, după o analiză elaborată care implică contextul pandemic sau o amenințare similară, o companie românească formată din 20 de experți în sănătate a dezvoltat IMMUNE Building Standard. Această certificare inovatoare, de tip open-source, pune la dispoziția antreprenorilor peste o sută de măsuri pe care le pot aplica în clădirile de birouri unde angajații lor își desfășoară activitatea, pentru a asigura un mediu de lucru sigur, unde accentul este pus pe calitatea sănătății.
În consecință, oamenii de afaceri care caută solutii concrete pentru a le asigura un mediu de lucru sigur angajaților care se întorc la birou pot lua în considerare să implementeze conceptul realizat de IMMUNE Building Standard. Fiindcă această tehnologie pune sănătatea la locul de muncă pe primul plan, dorește să sporească încrederea și integritatea companiilor, iar binele individual, dar și cel comun, primează.
Bonusuri și beneficii individuale
O altă metodă prin care productivitatea poate să crească, iar businessul să se dezvolte, o reprezintă motivarea angajaților. Drept urmare, pentru a se asigura că randamentul subalternilor e la cel mai înalt nivel, oamenii de afaceri le pot pune la dispoziție o serie de beneficii. În primul rând, în funcție de rezultatele profesionale, le pot oferi bonusuri de performanță și măriri salariale, după și-au atins obiectivele. În plus, în urma cursurilor de specializare și a trainingurilor, personalul va dobândi noi cunoștințe, iar astfel vor eficientiza activitatea businessului. De asemenea, angajatorii le mai pot oferi subalternilor vouchere de vacanță, zile în plus de concediu, diverse abonamente, precum cele la clinici private de sănătate, la săli de fitness, la librării sau la teatru. Iar atunci când contextul va fi cel potrivit, un team building reprezintă o activitate care va consolida relațiile, atât pe cele profesionale, cât și pe cele personale, dintre angajați și angajatori.
Siguranța la locul de muncă este un factor important, pe care orice angajator trebuie să îl ia în calcul, fiindcă influențează în mod direct performanțele angajaților, implicit și productivitatea. Indiferent de companie, personalul trebuie să știe că atunci când își desfășoară activitatea la birou, se află într-un mediu sigur, sanitar, iar rezistența sediului respectiv este la cel mai înalt nivel când vine vorba de virusuri și bacterii.
Sursă foto: shutterstock.com