(pre)Gătim și noi un team building?
Este o evoluție organică, sănătoasă, frumoasă, aspectuoasă, chiar… gustoasă.
Din acest motiv a crescut și interesul pentru team building-urile cu inspirație culinară, fiind chiar o temă „vedetă” a acestui an. Tot mai multe companii încearcă cel puțin o variantă de teambuilding cu inspirație culinară. De multe ori, aceste team building-uri se traduc în: ieșiri cu colegii la un restaurant bun sau, pentru cei mai creativi: participarea la un curs de gătit. Iar aici piața s-a dezvoltat foarte mult și au apărut locuri foarte interesante în care pasionații de gătit împărtășesc experiența lor în cadrul cursurilor culinare.
Ok, e disctractiv, colegii sunt mulțumiți, pentru că mâncarea unește . Dar ce faci atunci când scopul tău este să faci din aceste cursuri culinare un adevărat team building pentru echipa ta, cu obiective clare, analize constructive pe evoluția echipei, soluții de aplicat după team building.
Iată 5 pași prin care te poți asigura că un team building culinar respectă cerințele și obiectivele unui team building eficient:
- Alegerea programului potrivit pentru echipa ta. Evită să alegi un simplu curs culinar sau o ieșire la restaurant. Poate fi distractiv pentru echipă, dar nu rezolvă prea multe. Aici ai nevoie de un consultant experimentat, care în funcție de obiective, să îți propună programul cel mai eficient.
- Experiența de facilitator a Chef-ului coordonator. Asigură-te ăa Chef-ul are experiență în implemetarea programelor de team building și, pe lângă faptul că este un foarte bun entertainer, are abilități de facilitator, care să poată modela întregul program în funcție de obiectivele de dezvoltare a resurselor umane, să-i implice activ pe participanți și să le ofere o experiență unică.
- Structura programului de team building. Asigură-te că cei care îți organizează evenimentul sunt în permanență conștienți de obiectivele tale și că urmăresc ca în fiecare minut al programului să obțină tot ce e mai bun de la participanți. De la introducerea în program, la împărțirea pe echipe și până la concluziile finale.
- Logistica culinară complexă și adaptabilă. Mobilitatea este factorul cheie. Tebuie să apelezi la un furnizor de team building care îți poate asigura desfășurarea programului în aproape orice locație ai nevoie. Pentru că de obicei companiile leagă programele de team building de locații în afara orașului: la mare/la munte etc. Practic, trebuie să-ți asigure bucătării mobile pentru orice dimensiune a grupului tău, cu tot ce presupune: de la electrocasnice și bancuri de lucru la cele mai mici ustensile de bucătărie.
- Elementul distracție nu trebuie să lipsească. Și… foarte important este ca participanților să li se creeze o atmosferă destinsă și relaxată, în care ei să-și manifeste în mod liber abilitățile, să petreacă timp de calitate alături de colegi, să-și creeaze amintiri, să râdă, să se cunoască mai bine… pe scurt: să se distreze cu adevărat.
Anca Birhoata – Events Manager, Paprika Events