Top 5 beneficii ale lucrului în sistem hibrid
Lockdown-ul din 2020 ne-a obligat să ne schimbăm radical stilul de viață. Au apărut telemunca, cu avantajele și dezavantajele sale, iar mai apoi, lucrul în sistem hibrid, care face parte din cultura tot mai multor companii. Angajații își programează zilele de mers la birou, dar au și opțiunea de a-și îndeplini sarcinile de serviciu de acasă. Acest sistem le aduce o serie de beneficii. Vorbim în articol despre 5 dintre cele mai importante beneficii.
1.Sistemul hibrid asigură un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională
La 3 ani de la startul pandemiei de COVID-19, să lucrezi full-time de acasă sau de la birou nu mai pare o opțiune atât de bună pentru aproape nimeni. În sistemul hibrid, angajații se bucură, în primul rând, de mai mult echilibru între viața personală și cea profesională. Dacă munca de acasă a reprezentat pentru mulți un factor major de stres, din cauza lipsei interacțiunii directe, sau chiar a dus la burnout în unele cazuri, din cauza pierderii noțiunii timpului petrecut în fața laptopului, sistemul hibrid a reprezentat soluția perfectă. Acum, angajații au posibilitatea de a gestiona și a diferenția mai ușor activitățile de la birou și cele din timpul liber. De asemenea, au apărut concepte noi de parcuri de business, ce pun preț pe starea de bine a oamenilor.
2.Este mai sănătos
Mai puțini oameni la birou, mai puține pericole pentru sănătate. Acesta este un alt beneficiu al lucrului în sistem hibrid. Mulți dintre angajați s-au temut și încă au reticențe în privința revenirii la birou, din cauza situației epidemiologice. În acest context, a apărut noțiunea de clădiri sănătoase.
3.Sistemul hibrid redefinește colaborarea
Spațiile de lucru hibride, fie că vorbim de birou, locuința sau locația din care angajații își desfășoară activitatea, reprezintă încă o dificultate pentru companii. Organizațiile trebuie să își creeze propriile modele de muncă hibridă, care să întărească relațiile dintre angajați. Și pentru această problemă, spațiile de birouri moderne reprezintă răspunsul potrivit.
Existența unor spații de recreere, oferirea unor opțiuni diversificate de petrecere a timpului liber sunt în ton cu noile cerințe de pe piața muncii. Toate acestea au rolul de a încuraja colaborarea dintre angajați și de a le oferi posibilitatea de a experimenta și acționa. Spațiile de lucru diferite și spațiile de coworking se adaptează perfect oricărui tip de activitate și satisfac nevoile legate de socializare și colaborare într-o atmosferă relaxantă.
4.Crește productivitatea
Lucrul în sistem hibrid este echivalent cu flexibilitatea, iar aceasta va duce la un nivel mai mare de concentrare al angajaților. Echilibrul mai bun dintre viața personală și cea profesională va da rezultate și la nivel de eficiență. De exemplu, sarcinile de serviciu ar putea fi împărțite în proiecte de echipă și proiecte individuale. Angajații ar putea lucra împreună de la birou și pe cont propriu de acasă.
5.Reduce costurile
Nu în ultimul rând, sistemul de muncă hibrid reduce cheltuielile, atât pentru companii, cât și pentru angajați. Organizațiile au nevoie de mai puține spații de birouri, iar oamenii din interiorul lor au cheltuieli mai mici legate de transport. Prin urmare, consumul de resurse este mai mic.
Acestea sunt principalele 5 beneficii lucrului în sistem hibrid.
Sursa foto: Shutterstock